În programul de accelerare pentru grupa Startups se pot înscrie companii din tehnologie care au avut în ultimul an o cifră de afaceri sau finanțare atrasă între 50.000 și 500.000 de euro. Programul este deschis atât startup-urilor din România, cât și celor regionale sau globale.

Cele 10 startup-uri sunt din România, dar și unul din Grecia. În primă fază 20 de startup-uri au fost incluse, din care au fost selectate 10 pentru a merge mai departe.

Iată care sunt startup-urile selectate la InnovX-BCR, cohorta Startups 2023:

  • cautcurier.ro a creat o etichetă inteligentă de generație următoare care poate monitoriza în timp real coletele pentru locație, șoc, securitate, temperatură și umiditate.
  • ContApp este o soluţie de contabilitate care simplifică procesele contabile, de la facturare la conformitate fiscale. Se generează rapoarte anuale și se urmăresc tranzacții.
  • dMonitor - ajută entităţile raportoare (să-şi cunoască clientul prin accesarea unei baze de date cu persoane expuse public în România. dMonitor accelerează integrarea şi monitorizarea PEP-urilor oferind cele mai bune date KYC şi AML.
  • Dateligens dezvoltă o platformă de securitate Big Data numită DAP, adică Dateligens Anonymization. DAP este o soluţie SaaS şi On Premises axată pe furnizarea unei platforme de gestionare a fluxurilor de date Big Data de calitate industrială, scalabile şi complet configurabile.
  • Firstserved (Grecia) oferă o aplicaţie mobilă pentru profesioniştii ocupaţi care doresc o experienţă rapidă de luat masa în afara casei, nutritivă şi personalizată, oriunde în lume, la preţul unei bacşiş.
  • Jogga este o aplicaţie socială pentru sport care conectează jucători din apropiere din întreaga lume, oferind un mod distractiv şi uşor de a fi activ, de a lega prietenii noi, de a rezerva o locaţie sportivă, de a găsi un antrenor sau jucători profesionişti.
  • HealthFluencer este o companie cu o misiune, alimentată de AI, care conectează brandurile de sănătate şi îngrijire personală cu healthfluencerul potrivit, pentru a oferi beneficii consumatorilor din întreaga lume prin primirea celor mai de încredere şi precise informaţii pe care să-şi bazeze deciziile privind îngrijirea sănătăţii pe termen lung şi pentru a creşte calitatea vieţii.
  • Kidprenor propune schimbarea modului în care copiii interacționează și învață despre economie și antreprenoriat.
  • TapTasty abordează problemele costurilor ridicate şi eficienţei scăzute pentru proprietarii de restaurante, oferind un canal de vânzări private prin aplicaţii mobile şi site-uri web personalizate, marketing ţintit şi recompense pentru marketing eficient.
  • SkillBrain este o academie online înfiinţată în septembrie 2021, care îşi propune să faciliteze dezvoltarea abilităţilor căutate şi să permită persoanelor să obţină un loc de muncă în industria IT prin reorientare profesională.