Andrew Medal este fondatorul agenției de digital Agent Beta și a ajutat companii precum Proctor & Gamble, Microsoft sau Warner Bros. El scrie despre stres și modurile în care îi afectează pe antreprenori pe site-ul entrepreneur.com.

"Toată lumea știe că stresul nu ne afectează doar bunăstarea. Dacă ești mereu îngrijorat, aspectul ți se modifică, somnul devine din ce în ce mai agitat și tu poți deveni neplăcut, chiar și față de cei care țin mult la tine. Dacă ești suficient de stresat - și simți stres pe o perioadă lungă de timp - capacitatea de a gândi îți va fi afectată, cu toate că nu vei realiza asta înainte de a fi prea târziu. Din toate aceste motive, dacă vrei să devii un antreprenor excelent, trebuie să înveți un lucru important: cum să te relaxezi", scrie Medal.

Știm cu toți că a-ți începe propria afacere este mult mai stresant decât a avea un loc de muncă "la patron". Unii ajung să se laude cu cât de stresați sunt, cu cât de puțini dorm, dar adevărul este că stresul poate avea o influență negativă majoră asupra celor care sunt responsabili de propria lor companie. "Unul dintre motivele principale pentru care pornirea unei afaceri este atât de stresantă este pentru că un antreprenor este un lider. Nu doar că îți urmărești visul, dar îi convingi și pe alții să urmărească același vis alături de tine", mai spune Medal.

El a identificat și trei moduri concrete în care stresul te afectează în calitate de antreprenor.