Bitcoin are potențialul de a ajunge la o valoare de 146.000 de dolari pe termen lung și să concureze cu aurul ca metodă de investiție. Capitalizarea de piață a bitcoinului este în acet moment de 575 de miliarde de dolari și ar trebui să crească de 4,6 ori pentru ca valoarea unui singur bitcoin să ajung la 146.000 de dolari, potrivit lui Nikolaos Panigirtzoglou.

Dar această perspectivă depinde de volatilitatea Bitcoin care converge cu cea a aurului pentru a încuraja mai multe investiții instituționale, un proces care va dura ceva timp, potrivit JPMorgan.

„O convergență a volatilităților între Bitcoin și aur este puțin probabil să se întâmple rapid și este în mintea noastră un proces multianual. Acest lucru implică faptul că atingerea prețului de peste 146000 de dolari ar trebui să fie considerat un obiectiv pe termen lung și, prin urmare, un obiectiv nesustenabil pentru acest an”.

Bitcoin a crescut recent cu 1,7% atingând o valoare de 31.567 de dolari. Pe de altă parte, valoarea a scăzut cu 17% luni, cea mai mare scădere din martie până în prezent. Aceste extreme reprezintă un memento al volatilității acestei criptomonede, al cărei preț a crescut de patru ori în ultimul an.

„Deși nu putem exclude posibilitatea ca actuala manie speculativă să se propage împingând în continuare prețul Bitcoinului spre 50.000 și 100.000 de dolari, credem că astfel de niveluri de preț s-ar dovedi nesustenabile”, consideră analistul JPMorgan.

Mai multe instituții și investitori notabili, de la Paul Tudor Jones la Scott Minerd și Stan Druckenmiller, fie au început să aloce fonduri în Bitcoin, fie au spus că sunt dispuși să facă acest lucru.