Elon Musk a trimis o scrisoare angajaților, dar și publicului, în care vorbește despre delistarea companiei sale. El spune că parte a procesului a fost să înțeleagă dacă investitorii existenți credeau că e o decizie strategică bună și dacă ar participa cu investiții într-o companie privată.

Tesla a ajuns pe bursă în 2010, pe vremea când încă nu avea nicio mașină produsă.

Iată concluziile lui Elon Musk:

  • Majoritatea acționarilor de la Tesla cred că firma o duce mai bine pe bursă. De asemenea, investitorii actuali au limitări în cât pot investi într-o companie privată și nu ar putea continua cu Tesla. Investitorii au spus, în mare parte, că vor rămâne cu Tesla, dar, după cum spune Musk, "mesajul general a fost te rog nu face asta".
  • "Procesul ar fi foarte complicat și va consuma resurse. Trebuie să rămânem concentrat pe Tesla Model 3 și pe profit. Nu ne vom atinge misiunea dacă nu putem să ne susținem financiar"
  • "Sentimentul meu că dacă vom dori cândva să delistăm Tesla există destul interes și finanțe a fost reconfirmat"

Elon Musk a anunțat acum câteva săptămâni pe Twitter că se gândește să delisteze Tesla pentru a putea primi o investiție de la un fond saudit. Pentru acest lucru a fost anchetat de o comisie federală în Statele Unite, deoarece tweet-ul lui a dus la scăderea prețului acțiunilor Tesla, ceea ce a fost considerat insider trading.

În momentul de față prețul unei acțiuni Tesla e de 322 de dolari, în creștere cu 0,85% față de ziua anterioară.

Foto - ifeelstock/Deposit Photos