Junior Achievement (JA) România a premiat, în cadrul Galei JA Hall of Fame – INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE!, tinerii și profesorii participanți în acest an școlar în programele JA de educație economică, antreprenorială, financiară și de orientare profesională, precum și companiile care investesc în educație în România și care contribuie la dezvoltarea unor noi generații de profesioniști și antreprenori.

Evenimentul s-a încheiat cu anunțarea startup-urilor câștigătoare în finala națională a competiției europene de antreprenoriat JA Compania Anului 2017.

Echipele înscrise în competiția JA Compania Anului 2017 participă în incubatorul educațional JA BizzFactory, unde au ocazia să primească feedback de la antreprenori și investitori prin webinarii și sesiuni de consultanță la clasă, să câștige finanțări pentru a-și lansa proiectele de business și să-și testeze ideile de afaceri cu clienți reali, făcând prima vânzare și verificând fezabilitatea produselor și serviciilor pe piață reală.

Marele premiu JA Compania Anului 2017

Echipa Find Me Anywhere, de la Liceul Teoretic O.C Taslauanu din Toplița, a fost desemnată câștigătoarea competiției de antreprenoriat JA Compania Anului 2017 pentru un „plasture GPS” multifuncțional. Eficient în găsirea obiectelor ușor de pierdut sau în monitorizarea copiilor sau a persoanelor cu afecțiuni precum Alzheimer, dispozitivul poate fi controlat cu ajutorul unei aplicații și este ideal în viața oricui. Echipa va reprezenta România la finala JA European Company of the Year 2017 din Bruxelles, Belgia, în iulie 2017.

La categoria Studenți, câștigătorul marelui premiu al competiției de antreprenoriat este echipa InstaHouse de la Academia de Antreprenoriat. Studenții au dezvoltat o platformă on-line care pune în legătură oamenii care au nevoie de servicii de curățenie cu agenți locali de încredere. Echipa InstaHouse vrea să înlocuiască procesul greoi și lung de a găsi o menajeră de încredere cu efectuarea unei comenzi simple, de 3 minute. Echipa va reprezenta România la finala europeană JA Europe Enterprise Challenge 2017 din Helsinki, Finlanda, la începutul lunii iunie 2017.

Premii pentru competițiile susținute de comunitatea de afaceri, atât financiar, cât și prin consultanți voluntari:

  • 10 elevi de la Colegiul Național Ion Luca Caragiale – București, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza – București și Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu – București au primit Certificatul de competențe antreprenoriale (Entrepreneurial Skills Pass – ESP), o certificare unică în Europa, ce poate fi obținută de elevii care au derulat o activitate practică în domeniul antreprenoriatului.
  • Echipa de elevi V-Tech de la Colegiul Economic A. D. Xenopol – București va reprezenta România la finala globală a competiției Social Innovation Relay.
  • Colegiul Tehnic Petru Poni – Roman, Liceul Tehnologic Al. I. Cuza – Slobozia și Colegiul Național Al. I. Cuza – Galați au primit premii oferite de Visa în competiția Bani pentru școala ta!.