Din ce în ce mai mult interes pentru startup-urile de fintech (care rezolvă o problemă specifică industriilor financiare). Compania japoneză Rakuten a anunțat un fond de investiții de 100 de milioane de dolari pentru a găsi startup-uri în Statele Unite și Europa. Deși va începe în Europa de Vest, fondul intenționează să se extindă. Între timp, YouTube a lansat și aplicația sa de muzică, prin care vrea să concureze direct cu Spotify. Un startup interesant pe care l-am văzut lansat la nivel mondial e Cola, o aplicație de mesagerie care vrea să te facă să trimiți mai multe informații deodată.

Startups

Startup-ul FileThis care organizează automat facturi, chitanțe și documente a primit o investiție de 1,3 milioane de dolari și oferă o abordare interesantă în domeniul stocării Cloud.

Startup-ul educațional Udacity a primit 105 milioane de dolari investiție de tip Series D și a ajuns la o evaluare de aproape un miliard de dolari, fiind la granița unicornilor.

Tehnologii

Mark Zuckerberg anunță că Facebook va susține videoclipurile la 360 de grade pe mobil, o mișcare venită după ce YouTube a introdus acum câteva luni așa ceva.

https://www.facebook.com/zuck/videos/vb.4/10102472128331801/?type=2&theater

Videoclipurile de 360 de grade pot fi folosite de advertiseri, dar stabilesc terenul înainte de venirea lui Oculus Rift pe piață.

Produsele purtabile ale viitorului nu sunt doar gadgeturi scumpe, ci și obiecte care pot schimba viața oamenilor. De exemplu, un săpun care e de forma unui pix și o brățară care reține date de sănătate pentru bebeluși.

Beats Music se închide pe 30 noiembrie și lasă loc lui Apple Music.

Inspirațional

Șapte greșeli pe care le fac femeile antreprenor.

Cum să împrumuți bani de la prieteni și să nu îți strici relația cu ei.

România

RCS&RDS și UPC susțin decizia ANCOM de a nu deschide piața serviciilor fixe. Piața serviciilor telecom e încinsă acum, deoarece Orange și Vodafone ar vrea acces mai mare pentru a-și extinde ofertele.

Stefanini recrutează 50 de oameni în România.

FashionUP va avea reduceri de până la 80% de Black Friday.

Cătălin Crețu de la Visa Europe, 50% din plățile contactless se fac pentru sume mai mari de 100 de lei.

http://www.wall-street.ro/articol/eCommerce/191193/catalin-cretu-visa-europe-50-dintre-platile-contactless-sunt-pentru-sume-mai-mari-de-100-de-lei.html