Vestea zilei e că Rdio a fost achiziționată de Pandora, ceea ce înseamnă că piața muzicii online devine mai compactă. Pandora concurează cu Spotify, dar și cu marile branduri din domeniul telefoniei - Google și Apple. Rdio se va închide. Între timp, zdnet.com are o analiză extrem de interesantă a scenei de startup-uri din Ungaria, țară care are și două startup-uri celebre - Prezi și Ustream. Deși activitatea e din ce în ce ma intensă sunt și lucruri care lipsesc: sunt destule investiții, chiar mari (la nivelul zecilor de milioane de dolari), dar nu există așa-numiții smart money. Mulți investitori vin din imobiliare sau alte domenii și nu oferă aport de cunoștințe, ci doar de bani.

The Hungarian startup scene is like a good goulash in the making: all the ingredients are in there, starts to “smell” real but it is still cooking.

Startups

Transloadit, o companie care realizează un nou protocol pentru urcarea fișierelor video pe internet va fi susținută de Vimeo. Transloadit a creat un protocol pentru țările în curs de dezvoltare, prin care poți urca fișiere video chiar și dacă ai o conexiune la internet care se întrerupe.

Datto, o companie care se ocupă de backup-ul informațiilor sensibile și cu recuperarea datelor după o eroare gravă în sistemele companiilor mici și mijlocii a primit 75 de milioane de dolari finanțare.

Legea prin care orice american poate deveni investitor explicată pe înțelesul tuturor. Dincolo de asta, mai jos e un infografic cu cifre interesante privind aportul startup-urilor la economie.

http://www.inc.com/ryan-feit/equity-crowdfunding-by-the-numbers.html

Moovit, o aplicație care te ajută să găsești transport în comun în marile orașe ale lumii primește susținere de la Ashton Kutcher.

Tehnologii

Anonymous declară război Statului Islamic. Din păcate pentru colectivul de hackeri, perioada lor de glorie pare să fi apus și atacurile lor nu au avut succesul din trecut.

http://techcrunch.com/2015/11/16/hacking-collective-anonymous-declares-total-war-on-isis-following-paris-terror-attacks/

http://techcrunch.com/2015/11/16/google-voice-search-gets-smarter-now-understands-complex-questions-and-their-meaning/

https://www.youtube.com/watch?v=hHBYMWc3ux8

http://knowledge.wharton.upenn.edu/article/the-bitcoin-story-money-drugs-and-wall-street/

Inspirațional

Care sunt calitățile unui director financiar modern. Cum să fii un CFO de startup.

Ai grijă la reputație! E poate cel mai valoros asset al tău.

România

Prim-ministrul desemnat, Dacian Cioloș, a nominalizat o nouă persoană pentru postul de ministru al justiției, în persoana lui Mihai Selegean, director juridic la BRD, dar fost consilier în minister în guvernările PSD.

Călin Clej de la Pepsico spune că retailerii trebuie să își revoluționeze business-ul, altfel raftul fizic va dispărea.