Toamna e sezonul în care reîncep rundele de investiții pentru startup-uri, iar majoritatea își fac planul pentru următorul an. Alexander Muse, antreprenor în serie, are 51 de sfaturi pentru strângerea de fonduri de către startup-uri pe blogul personal, startupmuse.com. Între timp, perioada în care marile branduri își pot rezerva domeniile de internet .sex se apropie de final, iar din noiembrie toată lumea își va putea achiziționa unul, scrie Fortune. În România, Dan Ostahie, proprietarul Altex, pariază pe dezvoltarea de software și a înființat o companie în acest domeniu, Axsys Business Technologies, notează Ziarul Financiar.

person-apple-laptop-notebook

Startups și unicorni

Zvonurile privind achiziția Twitter de către Google reapar, pe fondul căutării de către platforma de microblogging a unui CEO.

O jachetă de călătorie e ultimul hit pe Kickstarter, unde a strâns 8,5 milioane de dolari de la cei care doresc produsul și au decis să fie primii investitori.

Tanium, companie din domeniul securității datelor companiilor a primit 120 de milioane de dolari finanțare, pentru a scala mai rapid.

Haiku e un nou produs care profită de avantajele Internet of Things. Se conectează la un smartphone și prezintă indicațiile de navigație pe un ecran mic, care poate fi pus pe ghidonul bicicletei.

Cum poți inova rapid fără să folosești un ecosistem deschis, care să-ți ofere audiența deja existentă. John Parkinson, consultant de business, oferă exemplul Apple, care reușește să inoveze cu un ecosistem închis. Soluția? Să fii destul de bun și să ai un design de excepție.

Un jucător surprinzător în domeniul Internet of Things ar putea fi LinkedIn, cu ajutorul tehnologiei Kafka, prin care reușește să procese sute de milioane de mesaje. Kafka e o tehnologie atât de bună, încât ar putea fi folosită pentru a procesa datele obținute de obiectele conectate. Fortune are toate detaliile.

Știri locale

Huawei a vândut în România peste 130.000 de telefoane mobile inteligente în primul semestru.

Vodafone are peste un milion de terminale conectate la 4G în rețeaua proprie, scrie Adrian Dumitrache de la profit.ro.

Tools

Google modifică suita de aplicații Google Docs, Sheets și Slides, cu o căutare mai puternică, căutări vocale și posibilitatea de a introduce imagini direct din căutări online. Util pentru cei care lucrează în Cloud, scrie The Next Web.

Founder Institute vine cu o infografie pentru startup-urile care se autofinanțează și ofere uneltele pentru acest drum.