Retailerii tradiționali vor investi 2,5 miliarde de dolari în Internet of Things, în tehnologii cum ar fi beacon-urile din magazine. Alex Goagă de la Wall-Street citează un studiu recent care menționează de faptul că marile lanțuri vor profita de pe urma acestor tehnologii. Conform unui studiu publicat de TechCrunch, scena startup-urilor cu servicii Cloud enterprise este într-o hipercreștere, în condițiile în care până în 2025 vor fi peste 2 miliarde de profesioniști conectați. De asemenea, Mark Cuban vorbește în cadrul unei conferințe Inc. despre cum industria tehnologiei este într-un bubble, chiar dacă vrem să recunoaștem sau nu, din cauza evaluărilor financiare uriașe. Cuban nu se referă neapărat la unicornii, cum ar fi Uber, Airbnb sau Snapchat, ci chiar la produse care primesc milioane de dolari, deși sunt încă în faza de descoperire a pieței.

Startup-uri și investiții

CrunchBase, baza de date privind investițiile și antreprenorii de la nivel global, deținută de TechCrunch, vrea să devină o companie de sine stătătoare printr-o investiție de la Emergence Capital Partners. AOL va rămâne un investitor semnificativ, scrie site-ul mamă TechCrunch.

Tech.eu face un profil de companie pentru Scytl, o soluție de vot electronic din Barcelona cu venituri de 64 de milioane de dolari și profit de 24 de milioane de dolari. Cum au transformat democrația folosind tehnologia.

Tehnologii

Un must-read pentru dezvoltatorii de jocuri - cum să optimizezi toate elementele titlului tău pentru a fi găsit în App Store. VentureBeat a avut un panel pe această temă, iar 83% din jocuri sunt efectiv invizibile.

Reclamele de pe Instagram devin globale și permit videoclipuri de 30 de secunde, mai lungi decât cele obișnuite. Detaliile le găsiți și pe TechCrunch, dar și pe blogul oficial Instagram.

Meerkat, aplicația-vedetă de streaming de video live permite acum descărcarea unei transmisiuni în dispozitivul utilizatorului, un nou pas în a nu mai fi doar un produs efemer.

Vânzările de tablete stagnează, arată reprezentanții Samsung România - piața va ajunge la 800.000 de unități, scrie Ziarul Financiar.

Oameni

Fondatorul Uber, Travis Kalanick, povestește cum s-a ținut de business-ul anterior până când a reușit să-l vândă unui rival, chiar dacă presiunea era uriașă, iar succesul nu apărea. O poveste inspirațională care poate fi citită în Fast Company.

Povestea Colours of my life, un startup românesc care încearcă să vândă produse de lux în toată lumea și să ajungă la vânzări de un milion de euro. Cristina Negraru a aflat mai multe în Wall-Street. 

Infografic

Silkweb din România publică o infografie privind statisticile SEO pentru dispozitivele mobile. După ce au verificat 75.000 de site-uri, au descoperit că 61% au măcar un cuvânt poziționat mai slab pe mobil decât pe desktop.