În 2021, incubatorul Bright Labs a strâns 10 companii, în 2022 s-au mai alăturat 7 companii și s-au acordat finanțări în valoare de 115.000 de euro, un început promițător pentru a crește comunitatea tech din Oradea.

Am vrut să aflăm și cum văd ei lucurile, așa că i-am rugat să ne spună care sunt acele startup-uri către care trebuie să ne îndreptăm atenția anul acesta. Până la alegerile lor, avem și domeniul care e în zona de ”trending” la Bright Labs, așa cum ne spune chiar David Achim, Executive Director & Startup Program Manager la Make IT in Oradea.

”Edu-Tech. Cred că odată cu ultimele avansuri ale AI, vom putea crea și avem nevoie să creăm soluții care să împingă învățământul într-o nouă era a unei educații adaptate fiecărui copil și nu de masa. Let's do it now!”

Top 5 startup-uri din România de urmărit: alegerile Bright Labs

PrimeDash

Locație: Oradea:

Am ales PrimeDash deoarece sunt fascinat în primul rand de founderii acestuia, Cătălin & Ioana, care sunt niste oameni extraordinari cu inima pentru comunitate, ambiție de fier și de asemenea este un startup cu un potențial extraordinar. Cu siguranță merită să-i urmăriți în lunile care urmează!

Ce face Prime Dash?

Este un fintech ce oferă un produs prin care IMM-urile pot să își evalueze situația financiară, ca un CFO în buzunar. Prime Dash a dezvoltat așa-numitul Decision Maker, care e un asistent pentru IMM-uri pentru a lua decizii financiare corecte și pentru a analiza riscurile de cash flow, atât de importante în perioada următoare.

Ooval.io

Locație: Munchen | Romanian co-founder | Bright Labs Incubator 2022 Alumni and Demo Day winner

Ooval.io este un startup cu un potențial extraordinar de a transforma sectorul de ticketing pentru evenimente mari. Cristian este unul din co-founderii proiectului și rar mi-a fost dat sa lucrez cu fondatori atât de faini, echilibrați și ambițioși ca el.

Ce face OOVAL?

Este o platformă care oferă servicii de ticketing care oferă independență, autonomie și control asupra felului în care organizatorii pot gestiona vânzarea de bilete la evenimente. OOVAL oferă un motor de ticketing, unde organizatorii de evenimente dețin contorlul asupra distribuției biletelor și au flexibilitate pentru a-și crește expunerea evenimentului prin atingerea unor noi piețe.

TapTasty

Locație: Oradea

Industria Horeca din păcate suferă enorm de la pandemie încoace, iar modelele Glovo/Tazz/etc personal le consider prea "avare", ajungând să omoare business-urile. TapTasty vine cu o alternativă care pune controlul în mână ownerului de restaurant, la o fracțiune de cost față de o aplicație dedicată.

Ce face TapTasty?

Oferă un sistem cuprinzător pentru toate tipurile de restaurante care prin care pot crea o aplicație mobilă personalizată, digitizare meniuri, site web, marketing și fidelizare a clienților, rapoarte, toate accesate într-un mod integrat.

Agramonia

Locație: Sibiu | Bright Labs Incubator 2023 startup

Avem o țară extraordinară, dar pe care nu prea știm să o promovăm. Agramonia își propune să schimbe modul în care facem agro-turism în România și nu numai.

Ce face Agramonia?

Este o platformă de agroturism care conectează ofertele de cazare și experiențe cu potențialii clienți. Folosește ghizii locali pe post de administratori de proprietăți și experiențe, contra unui comision, pentru a compensa lipsa digitalizării în agroturismul românesc

Expressive Suite

Locație: Oradea

Expressive Suite e într-o misiune aproape imposibilă și anume: dezvoltarea de produse în domeniul de design grafic și animație pentru web, direct din browser! Gândește-te la o combinație între avantajele Canva cloud, Adobe Illustrator/Animate features & Figma usability.

Ce face Expressive Suite?

Oferă o unealtă prin care se pot face animații grafice simplu. Expressive Suite este un tool în browser care poate să ajute designerii să creeze animații 2D și ilustrații vectoriale. Pe o piață dominată de Adobe sau unde Canva încearcă să ia partea de bază, Expressive Suite vrea să fie o variantă mai puțin costisitoare și mai ușor de folosit de către profesioniști.

Descoperă aici și celelalte topuri ale reprezentanților din ecosistem.