Atunci când negociezi finanțarea trebuie să ai mare grijă ca tipul de investitor pe care îl alegi să fie cel corect, cel cumsecade. Lumea e plină de așa-ziși ”rechini” cu care nu va fi deloc o plăcere să lucrezi. Startupprofessionals.com a dat câteva exemple ngative.

Tipul ”Bully”

Acest tip va urla mereu ca să își impună punctul de vedere. Va fi foarte drastic și va încerca tot timpul să controleze absolut ficare aspect. Se crede patronul suprem și e ferm convins că fiecare decizie pe care o ia este cea corectă. Ai grijă să nu cazi într-o astfel de capcană, chiar dacă omul poate părea că știe ce face. Asta nu e investiție, ăsta e ”sharking”.

Tehnocratul

Acest om îți va îmbuiba capul mereu cu probleme, care mai de care, fiecare fiind foarte importante prentru el. Habar nu va avea să prioritizeze, să se facă mai ușor de înțeles. Vorbește într-un limbaj foarte tehnic și pare mereu pesimist. Nici în această extremă nu e bine să te regăsești.

Molâul

O persoană cu zero capacitate de leadership este întotdeauna o idee proastă. Chiar dacă e ușor să-i iei banii și să îți vezi de treabă, acest lucru se va întoarce să te bântuie. Va trebui să suporți că va avea mereu un cuvânt de spus în viitorul companiei tale și că va trebui să îți asumi orice eșec. Tot timpul trebuie să existe un echilibru în alegerea ta.