Cei de la Gmail au început să trimită notificări în care informează companiile că noua funcție Confidential Mode va fi disponibilă din 25 iunie.

Despre aceasta scriam în august 2018, când Google a anunțat oficial că aceasta este disponibilă și pe dispozitivele mobile, fie ele iPhone-uri sau smartphone-uri cu Android. Una dintre funcționalități este că poți trimite mailuri care se autodistrug după ce au fost citite. În afară de asta, poți să setezi ca un mail să nu poată fi printat sau să nu se poată copia nimic din el.

Atunci când mesajele Gmail sunt trimise în modul confidențial, acestea sunt protejate de accesul neautorizat, iar destinatarii nu au opțiunea de a redirecționa, copia, imprima sau descărca conținutul sau fișierele atașate. De asemenea, expeditorii pot un termen de expirare pentru mesajele trimise sau pot revoca accesul la acestea în orice moment.

Am scris anterior în articolul de aici despre cele mai importante modificări de la Gmail.

Din 25 iunie, utilizatorii Gmail vor avea trei opțiuni privind funcția Confidential Mode:

Dezactivare: această opțiune împiedică utilizatorii din domeniul vostru să trimită emailuri cu modul confidențial.

Activați acum (versiunea beta): Această opțiune va activa modul confidențial, care este în prezent în versiune beta. Cu toate acestea, funcția va rămâne activă atunci când intră în disponibilitate generală pe 25 iunie.

Activați când funcția intră în disponibilitate generală: aceasta este opțiunea implicită și va permite modul confidențial atunci când funcția intră în disponibilitate generală.

Până atunci, companiile trebuie să se asigure că au ales opțiunea potrivită pentru ele înainte de 25 iunie. Opțiunile de setare se găsesc în Apps > G Suite > Settings for Gmail > User settings.