Acesta articol face parte din proiectul "Turist în țara mea", inspirat de Edenred România. Edenred susține turismul local, antreprenorii români, dar și pe angajații lor, prin voucherele vacanță Edenred. Proiectul vă va prezenta câteva destinații în care aceste vouchere pot fi folosite.

Protejată de Munții Făgăraș, supranumiți și Munții Fierăstrău (au forma dinților unui fierăstrău), Țara Făgărașului vine la pachet cu tradiții și obiceiuri românești, dar și cu o mostră din ceea ce a creat natura în România. În plus, Țara Făgărașului a fost inclusă în Programul EDEN, prin care a beneficiat de fonduri de conservare si dezvoltare turistică.

Cum ajungi în Țara Făgărașului

Ca să ajungi la Țara Făgărașului trebuie să suporți un drum de câteva ore de mers cu mașina (fie pe Valea Prahovei, fie prin Predeal, pe centura Brașovului), având în vedere aglomerația care se formează în drum spre munte, în România. Însă Țara Făgărașului merită un asemenea ”sacrificiu”.

Cu trenul, Făgărașul este pe linia Brașov – Sibiu, cu mai multe variante, drumul fiind de maximum cinci ore (fără întârzierile de rigoare). Prețul unui bilet variază și el în funcție de tipul trenului (Regio sau InterRegio), până la Făgăraș costând circa 60 de lei.

Cu autobuzul, există mai multe curse spre Făgăraș din București, Brașov, Sibiu sau Cluj.

Află aici ce poți vizita în Țara Făgărașului, fii turist în țara ta și descoperă beneficiile voucherelor de vacanță Edenred