FintechOS

Probabil că este cea mai mare finanțare primită de un startup românesc în acest an, dacă nu o mai punem la socoteală pe cea primită de triplu-decacornul UiPath, care la începutul lui februarie și înainte de a lista pe bursa din New York, mai ridica 750 de milioane de dolari.

Revenind la FintechOS, un furnizor global de tehnologie pentru instituții bancare, spre finalul lunii aprilie au primit o investiție totală de 60 milioane de dolari pentru a-și consolida pozitia în Europa și Marea Britanie și pentru a susține dezvoltarea internațională în Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și America de Nord, într-o rundă condusă de Draper Esprit și în care au participat și ceilalți investitori anteriori în FintechOS.

Prima investiție a GapMinder VC în FintechOS a fost în 2018 cand a condus într-o rundă de tip Seed în valoare de două milioane de dolari. De asemenea, GapMinder a finanțat FintechOS la finalul lui 2019, când compania de tehnologie a ridicat o rundă de tip Serie A în valoare de 14 milioane de dolari.

Mai multe detalii despre runda de finanțare în valoare de 60 de milioane de dolari puteți afla din acest material.

DRUID

DRUID și-a construit rapid un renume la nivel global. Specializați în dezvoltarea de asistenți virtuali inteligenți, adică chatboți, pentru origanizații din întreaga lume care vor să automatizeze procesul oferire a informațiilor de orice gen sau a documentelor aflate în sistemele unei organizații, DRUID a primit o finanțare în valoare de 2,5 milioane de dolari chiar la mijlocul lunii ianuarie 2021.

Runda a fost condusă de fondul de investiții GapMinder cu suma de 2,2 milioane de dolari. Restul sumei a fost investită de Early Game Ventures şi investitori privaţi.

Astfel, DRUID a devenit la acel moment unul dintre cele mai bine capitalizate startup-uri din România, cu investiți totale în valoare de 5,8 milioane de dolari atrase de la lansarea companiei, în 2018.

Tehnologia DRUID permite companiilor să-şi dezvolte cu ușurință astfel de asistenți virtuali inteligenți, economisind timp și bani prin automatizarea activităţilor simple, dar consumatoare de timp ale angajaţilor, și îmbunătățind experiența utilizatorilor prin răspunsuri rapide şi inteligente.

Disponibil în peste 45 de limbi, DRUID oferă sute de șabloane conversaţionale care deservesc roluri și procese specifice din cadrul oricărei industrii. Asistenţii virtuali DRUID ajută oamenii să comunice mai uşor cu roboți sau cu sisteme informatice printr-un limbaj natural, simplu şi inteligent.

Mai multe detalii despre investiția primită de DRUID puteți afla aici.

Questo

Românii care-ți oferă o modalitate nouă de a explora orașele au beneficiat și ei de atenția investitorilor în acest an iar ia mijlocul lunii februarie 2021 anunțau faptul că au atras o inveestiției în valoare de 1,5 milioane de dolari.

Runda a fost condusă de Early Game Ventures cu participarea Sparking Capital. Cele două fonduri sunt deja acționari și în 2020 au finanțat Questo cu 300.000 de euro.

Questo oferă jocuri de explorare a orașului care permit turiștilor și localnicilor să exploreze și să învețe despre un oraș pe cont propriu, ghidați de aplicația mobilă.

Investiția este destinată dezvoltării și extinderii companiei la nivel global, cu obiectivul de a oferi jocuri de explorare a orașelor în cele mai vizitate locuri din lume în anii următori. Compania își propune să fie prezentă în 200 de orașe până la sfârșitul anului 2021, concentrându-se în mod special pe piața din Statele Unite.

Mai multe detalii despre planurile de dezvoltare ale Questo pentru 2021 puteți afla din acest interviu pe larg.

Bright Spaces

Pe 21 iulie, echipa startup-ului românesc proptech Bright Spaces anunța faptul că a ridicat o investiție în valoare de 1.5 milioane de euro pentru platforma sa de leasing digital de la Axeleo Capital (Lead Investor), Pi Labs, Sparking Capital, Growceanu și un grup de investitori strategici de tip angel.

Bright Spaces oferă o soluție prin care viitorii chiriași ai spațiilor de birouri pot vizualiza și interacționa în mod digital cu un spațiu, în 3D, pot descoperi principalele specificații tehnologice ale clădirii, punctele de interes, pot cere o ofertă sau planifica un tur live.

Pe de cealaltă parte, proprietarii beneficiază de un Admin Panel integrat și ușor de folosit care centralizează date despre contractele încheiate, gradul de ocupare, potențiali clienți și cerințele specifice ale acestora (locuri de parcare, spațiu de depozitare etc.) și pot genera oferte HOT personalizate direct din platformă.

De la înființarea sa din 2019, Bright Spaces a ridicat o rundă pre-seed de la investitori locali și a lansat mai multe platforme de digital leasing personalizate pentru clienții săi din România și Marea Britanie. Printre aceștia se numără: Skanska, One United Properties, Impact Hub, Moorland Property Solutions.

Detalii despre investiție găsiți aici.

Bunnyshell

Bunnyshel este un startup care construiește tehnologie pentru infrastructura de cloud, permițând clienților săi să instaleze, monitorizeze și scaleze automat aplicații în cloud.

La începutul lunii mai a acestui an, Early Game Ventures a finalizat o tranzacție de 1,1 milioane de euro în cadrul companiei, fiind cea de-a doua investiție a EGV în Bunnyshell.

Bunnyshell este o companie de infrastructură de cloud din a doua generație. Startup-ul nu face cloud-ul mai bun, nici mai sigur, mai rapid sau mai ieftin. Ceea ce face Bunnyshell este să dea oricui acces la cloud și să facă întregul proces extrem de simplu și incredibil de rapid.

Bunnyshell oferă “dev ops-as-a-service”, soluția ideală atât pentru IMM-uri, care nu au nici suficient capital la dispozitie și nici suficienți oameni, cât și pentru marile corporații, care au nevoie de agilitate și viteză.

Pe larg despre Bunnyshell și cum te ajută să-ți gestionezi operațiunile în cloud, am scris în acest material.

Framey

Tot pe 21 iulie, startupul Framey, care construiește o aplicație de socializare pentru pasionații de călătorii, a primit o finanțare de tip Seed de 1 milion de dolari de la ICE Capital din Dubai și susținută de fondul de investiții JECO Capital din România. Compania va folosi fondurile pentru a investi în dezvoltarea aplicației, extinderea operațiunilor și a echipei și lansarea la nivel internațional.

Fondată în 2019 de antreprenorii români Robert Preoteasa și Alexandru Iulian Florea, compania Framey construiește o aplicație care își propune să schimbe modul în care utilizatorii își aleg o destinație, inspirându-i pe aceștia, prin imagini, să parcurgă întregul proces al unei călătorii: de la inspirație, planificare, la experiența personală și apoi publicarea imaginilor pentru alți utilizatori.

Framey este o aplicație mobilă, pentru iOS și Android, care le oferă utilizatorilor opțiunea să își creeze itinerarii pornind de la imaginile pe care le apreciază în aplicație.

Informații despre finanțarea primită în luna iulie de Framey puteți găsi aici.