Lectură de 1 min

TypingDNA primește 1,5 mil. $ investiție. Caută să angajeze oameni

Abonează-te pe  
TypingDNA, startup românesc de securitate cibernetică, a primit 1,5 milione de dolari investiție într-o rundă seed pentru a se extinde internațional.
TypingDNA primește 1,5 mil. $ investiție. Caută să angajeze oameni

Descoperă ultimele investiții în startup-uri

Urmărește rubrica dedicată investitorilor și investițiilor de pe start-up.ro pentru interviuri exclusive și informații în premieră.

Citește aici

TypingDNA a primit 1,5 milioane de dolari de la fondul GapMinder Venture Partners și de la alți parteneri din Statele Unite și Marea Britanie. La rundă a participat și Gecad Ventures, care i-a finanțat în prealabil. De asemenea, printre investitori se află și membri ai echipei UiPath, primul unicorn românesc.

Startup-ul este și în căutare de angajați în sediile din București, Oradea și New York. Dacă vrei să vezi care sunt posturile disponibile, iată-le aici.

Startup-ul plănuiește să folosească fondurile pentru a-și îmbunătăți tehnologia și pentru a se extinde în zona financiară și enterprise cu soluțiile lor de securitate cibernetică biometrică. TypingDNA oferă soluții suplimentare de securitate folosindu-se de amprenta biometrică a tastatului. Adică analizează modul unic în care fiecare dintre noi scriem la tastatură pentru a ne crea o identitate care să înlocuiască parolele, de exemplu.

TypingDNA a făcut parte și din clasa 2018 a acceleratorului Techstars New York. Compania a pornit în 2016 în Oradea, fiind fondată de Raul Popa. Cofondatori sunt Cristian Tamaș și Adrian Gheară.

Firma are clienți în Statele Unite și Europa, iar în 2018 a făcut primele parteneriate cu firme care fac managementul accesului și cu firme de securitate cibernetică. În plus, TypingDNA lucrează direct cu băncile pentru a integra sistemele sale biometrice în stratul de securitate al acestora.

Cum spunea, startup-ul recunoaște persoanele după modul în care tastează pe desktop, dar și pe mobile. Recent, românii au lansat o extensie de Chrome, o alternativă la Google Authenticator.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: