UiPath, startup-ul devenit primul unicorn românesc după o investiție de 153 de milioane de dolari, a cunoscut o creștere accelerată în ultima perioadă, după ce a eșuat vreme de 8 ani, conform spuselor CEO-ului, Daniel Dines. La 6 luni după ce au devenit unicorn, românii de la UiPath au primit o evaluare de 3 miliarde dolari.

Presa de peste Ocean dezvăluie câteva cifre neoficiale despre evoluția financiară a startup-ului, care indică o creștere uriașă a veniturilor sale în ultimii doi ani. Potrivit publicației Business Insider, UiPath va atinge în curând cifra de 200 de milioane de dolari în venituri recurente anuale. Compania face softuri de automatizare a proceselor, ceea ce i-a adus venituri de 3,5 milioane de dolari în 2016. Prin urmare, startup-ul și-a crescut veniturile cu 5614% în doi ani.

Asta în contextul în care, în iulie 2018, UiPath anunța că a întregistrat o creștere de peste 200% a veniturilor în prima jumătate a anului 2018, startup-ul depășind pragul de 100 de milioane de dolari în venituri anuale recurente.

Tot în 2018, UiPath a devenit lider global în automatizarea proceselor, recunoscut de firma de cercetare Forresterca ca fiind provider-ul de soluții RPA care dispune de cele mai bune resurse în acest domeniu. În 2017, portofoliul de clienți UiPath a crescut de la mai puțin de 100 la peste 700. Compania lucrează cu firme precum BMW, Huawei, Morningstar, Oracle, EY, sau Sumitomo Mitsui Financial Group.