UiPath face softuri de automatizare a proceselor (Robotic Process Automation – RPA), iar software-ul său ajută organizațiile să dezvolte servicii noi sau să-și conecteze sistemele existente la tehnologiile digitale bazate pe roboți, în vederea creșterii vitezei, eficienței și pentru a-și îmbunătăți și transforma serviciile.

Românii au pus bazele unei academii care oferă traininguri tuturor celor care vor să afle cum să lucreze în domeniul RPA, sau, mai exact, să construiască boți care să facă munca repetitivă.

Academia de training a fost lansată în 2017 cu scopul de a învăța oamenii cum să îndeplinească roluri diferite în cadrul unei forțe de muncă automatizate. Academia UiPath oferă mai multe certificări pentru developeri și analiști, acestea fiind accesibile online.

UiPath, abordat zilnic de investitori. Ultima rundă: 265 de mil. $

De exemplu, certificarea de business analyst poate fi obținută după vreo 40 de ore de curs, în timp ce, dacă dorești să devii developer, cursurile sunt întinse pe 115 ore.

Cursurile sunt gratuite, pentru a le urma ai nevoie doar de un calculator și acces la internet (ai nevoie, evident, și de un background în inginerie sau computer science), iar de la înființarea acestei de academii de training, peste 250.000 de studenți din întreaga lume au fost atrași de certificările oferite de UiPath, după cum spun cei de la forbes.com.

UiPath, startup-ul devenit primul unicorn românesc după o investiție de 153 de milioane de dolari, a cunoscut o creștere accelerată în ultima perioadă, după ce a eșuat vreme de 8 ani, conform spuselor CEO-ului, Daniel Dines. La 6 luni după ce au devenit unicorn, românii de la UiPath au primit o evaluare de 3 miliarde dolari. UiPath a înregistrat o creștere uriașă a veniturilor ce depășește 5500% în doar doi ani.