Elevele de gimnaziu și liceu învață gratuit să programeze, să facă un business plan sau un plan de marketing, în cadrul programului de educație IT și antreprenoriat Technovation Girls, care se desfășoară la nivel mondial.

Cel mai important însă, este că ele învață să lucreze online, virtual, în echipă cu alte 3-5 fete care pot fi în orașul lor, dar în același timp, pot fi oriunde în țară.

Abilitățile pe care elevele le învață, le oferă oportunitatea de a lucra din România pentru orice companie, oriunde în lume.

Ele au șansa să realizeze un proiect ce rezolvă o problemă din societate, fiind coordonate atât de mentori din România, specialiști în cadrul unor companii de renume, dar și de mentori internaționali.

Totodată programul pregătește viitoarea generație de angajați, pentru situații similare cu cea de astăzi, unde companiile sunt nevoite să adapteze stilul de lucru și programul angajaților unor situații de criză, cum este cea generată de Coronavirus (COVID-19).

Programul Technovation Girls este organizat de 3 ani în Romania.

“Vedem cu toții cum în astfel de situații totul este blocat. Vedem companii care nu stiu să gestioneze lucrul de acasă, angajați care confundă lucratul de acasă cu o mică vacanță, și cel mai important, vedem inexistența unui proiect simplu de educație care să îi ajute pe elevi să își continue cursurile de acasă, deși există nenumărate platforme gratuite prin care ei să poată face asta tot timpul, nu doar în situații de criză precum cea generată de Coronavirus (COVID-19)”, a declarat Alin Chiriac coordonatorul programului Technovation Girls în România.

Technovation Girls arată că se poate să înveți programare, să dobândești abilitățile necesare unui antreprenor, în cadrul unui program care se desfășoară online în toată țara.

Elevele se mai pot înscrie în programul Technovation Girls până pe 16 Martie, iar cea mai bună echipă are șansa să se califice în finala modiala și să câștige un premiu în valoare de 15.000 de dolari.