Under Development Office, un startup din România creat în 2011 și specializat pe dezvoltarea de software pentru smartphone-uri și tablete, dar și pe tehnologiile emergente, a lansat  în mai multe țări din Asia VEROS, o platformă de schimb pentru criptovalută (monedă de tip Bitcoin), scrie 150sec.com.

money-gold-coins-finance moneda digitala cryptocurrency bitcoin

În esență, VEROS folosește criptografia pentru securizarea tranzacțiilor și pentru a controla crearea unităților adiționale de monedă criptografică (o valută digitală). Utilizatorii pot vedea în mod securizat și transparent tranzacțiile digitale și au acces la mai multe portofofele digitale. Produsul se adresează în principal persoanelor care nu se regăsesc pe lista de clienți a băncilor, permițându-le astfel să își desfășoare tranzacțiile în mediul online.

Serviciul este construit pe Ethereum, una dintre cele mai avansate platforme de blockchain (o tehnologie care permite tranzacții rapide, securizate și descentralizate). În prezent această platformă are peste 120.000 de utilizatori înregistrați ai monedelor digitale. 20.000 de persoane o folosesc în fiecare lună, iar 1.000 zilnic.

”Prin acest produs, le oferim clienților noștri acces la orice serviciu financiar. VEROS are o interfață ușor de folosit și este accesibil oricărei persoane cu acces la internet. Deja este un produs inovativ în China, Coreea de Sud, India, Malaezia și Singapore”, spune Dan Cearnău, CEO-ul Under Development Office. Portofoliul companiei cuprinde aplicaţii de promovare, management, soluţii in-house şi comunicare.

VEROS a fost lansat ca și business de sine stătător în Singapore (C.O.S.S. PTE LTD). De ce tocmai acolo, în contextul în care cea mai mare parte a startup-urilor europene se uită spre State? Pentru că Singapore este liderul segmentului de tehnologii pentru domeniul financiar (startup-urile din fintech inovează industria financiar-bancară și care creează tehnologii pentru creșterea performanței în domeniu).