Salariile medii aferente celor mai căutate cinci joburi în IT în platforma Undelucram.ro sunt:

  1. Dezvoltator interfețe: 7.520 lei;
  2. Inginer software: 9.210 lei;
  3. Specialist securitate: 7.360 lei;
  4. Analist big data: 5.200 lei;
  5. Specialist în asigurarea calității: 6.330 lei.

Informațiile cu privire la salarii sunt obținute prin intermediul Salary Report, un instrument complex, destinat specialiștilor din HR, lansat de Undelucram.ro.

Utilizatorii Undelucram.ro își comunică transparent și deschis salariile în cadrul platformei. Toate aceste informații salariale sunt analizate de o echipă asistată de un algoritm de inteligență artificială care exclude datele nerelevante și extrage metrici actualizați și preciși: medie de salarii, mediană salarii, quartile, percentile etc.

Salary Report mai furnizează și alte date suplimentare, respectiv:

  1. Top beneficii extrasalariale primite;
  2. Salarii acordate în funcție de nivelul de experiență: <2 ani, 2-5 ani, >5 ani;
  3. Salarii acordate în funcție de gen;
  4. Salarii acordate în funcție de zonă.

„Platforma Undelucram.ro pune la dispoziția angajaților și a angajatorilor, deopotrivă, informații relevante cu privire la joburi, salarii, beneficii etc. Aceștia capătă o înțelegere aprofundată a modului în care funcționează piața muncii din România și pot contribui activ la evoluția acesteia. Astfel, ne putem mândri că îndeplinim un rol esențial în câmpul muncii, contribuind la bunul mers al lucrurilor și la construirea unui viitor sustenabil”, afirmă Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro.