Vector Watch a fost vândut către Fitbit, liderul pieței de dispozitive purtabile din întreaga lume, cu o cotă de piață mai mare de 70%. Vector Watch este o companie de tehnologie internațională, cu birouri în Londra, Silicon Valley, Amsterdam, Hong Kong și București. Business-ul a fost fondat în 2014, iar primul gadget Vector Watch a fost prezentat oficial în luna martie 2015, în Elveția (pe piața locală, ceasurile ajungeau prin luna octombrie 2015). Odată cu vânzarea, facem o trecere în revistă a scurtei istorii.

vector watch fitbit radu georgescu radu apostolescu vanzare vector watch

La dezvoltarea acestui ceas au participat Andrei Pitiș, Dan Tudose – coordonatorul echipei tehnice - şi Irina Alexandru - designer. Unul dintre principalii investitori în proiect a fost Radu Georgescu, care a și investit în total 5 milioane de euro în proiect (prin intermediul Gecad Ventures). Alți investotori în Vector Watch sunt Radu Apostolescu și Bogdan Vlad, cofondatori eMAG, precum și Mihai Popescu, cu experiență de peste 23 de ani în dezvoltarea de platforme informatice și servicii IT.

Prin luna aprilie 2016, fondatorii Vector anunțau prezența pe piața din Ungaria, printr-un parteneriat cu eMAG, dar și planurile de a intra Rusia, Ucraina și Polonia. În prezent, produsele Vector sunt prezente în 25 de piețe, inclusv în România. Cele mai recente piețe adăugate au fost Filipine, Malaezia, Singapore, Thailanda, și țările baltice.