Taxa de participare este de 890 euro, în cadrul unei întâlniri putând participa până la trei membri din partea aceleiași companii.

Prima întâlnire are loc pe 30 mai, iar programul se finalizează odată cu organizarea unei întâlniri Pitch Day în fața unei audiențe de investitori și potențiali parteneri preselectate.

”Venture Growth înseamnă un program de mentorat intensiv de zece săptămâni pentru clarificarea obiectivelor fiecărei companii participante. O parte semnificativă a programului va fi dedicată studiilor de caz derivate din problemele reale ale companiilor participante. Astfel, structura programului va contribui la crearea unui mediu favorabil pentru parteneriate puternice între toate părțile implicate: mentori, investitori și participanți”, menționează Alexandru Lăpușan, fondator Zitec.

Printre mentorii implicați în acest proiect se numără Radu Georgescu (partener fondator Gecad Ventures), Marius Ghenea (director de investiții în cadrul 3TS Capital), Alexandre Almajeanu (business angel) sau antreprenori precum Vladimir Oane, Alexandru Lăpușan (Zitec) și Valentin Radu (Omniconvert).

”Venture Growth este un program pilot, ce se adresează antreprenorilor și investitorilor. Prin sesiunile de mentorat ne propunem să ajutăm companiile să treacă la următorul nivel în afaceri pentru a putea vorbi cât mai des despre proiecte antreprenoriale dezvoltate. În ceea ce privește investitorii, faptul că au acces la o comunitate mai închegată de companii mature înlesnește procesul investițiilor tip VC (venture capital) din plan local”, afirmă Ana Maria Andronic, co-fondator al Fundației VentureConnect.

Proiectul inițiat de Fundația VentureConnect se adresează companiilor medii și vizează definirea următorului nivel în dezvoltarea afacerii, de la companii cu venituri constante, la companii pregătite să se dezvolte în plan internațional.

Pentru prima ediție a proiectului pilot Venture Growth Program s-au înscris deja 3 companii din domeniul IT. Antreprenorii ce își doresc participarea își mai pot depune proiectul până pe 25 mai. Mai mai multe informații despre program și pașii necesari înscrierii se găsesc pe site-ul www.ventureconnect.ro.