Am discutat cu antreprenorii și am vrut să aflăm care sunt problemele lor de zi cu zi. Nu sunt exhaustive, de asta vă invităm să ne lăsați și comentarii în care să ne povestiți ce vă face vouă viața mai dificilă ca oameni de afaceri?

O mare parte a costurilor care țin de un business, o reprezintă costurile operaționale. Spuneam că acest clip pe care-l puteți viziona mai sus a fost inspirat de Epson și dacă vorbim de costuri operaționale nu putem susține un business în 2019 fără să avem și un echipament de imprimare performant și în același timp care să nu ne afecteze foarte tare bugetul. Află detalii aici despre noua serie de imprimante Epson din gama M, dedicate special IMM-urilor.

Credem că unele dificultăți pot fi rezolvate ușor, pentru că pe termen lung se adună costuri. Iar antreprenorii sunt mereu în căutare de echipamente cât mai bune, dar și economice. Fie că vorbim de programe precum Start-Up Nation sau de operațiunile curente ale unui IMM. Iar nouă ne-a plăcut noua gamă M de la Epson și am vrut să dezbatem problemele antreprenorilor.

Libertatea de a te opri când vrei tu. Sau de a nu te mai opri

De multe ori o să citești articole motivaționale despre cum să renunți la job și să te faci antreprenor, pentru că o să ai un program flexibil, o să fie bine, o să te trezești atunci când vrei tu și te culci atunci când vrei tu.

În principiu, da, te trezești atunci când vrei, la 6 dimineața, și te culci atunci când vrei tu, probabil după miezul nopții, pentru că nu există nimeni care să-ți zică “hey, oprește-te! Du-te acasă! Ți-ai terminat treaba!” sau ai un program oricum de dimineață până la 5 și gata.

Legat, de asemenea, de programul flexibil , merită menționat faptul că mulți dintre antreprenorii pe care i-am întâlnit pe parcursul timpului au suferit la un moment dat de sindromul burnout. Este o afecțiune serioasă care îi bântuie pe mulți, îi aduce în punctul în care nu mai au o linie clară între viața socială și cea profesională, în punctul în care pur și simplu cedează în fața greutăților pe care le întâmpină de zi cu zi.

Asta-i face neproductivi, neinteresați, deprimați, anxioși, nu este deloc o viață ușoară cea de antreprenor și de startupist.

Nu că sindromul burnout nu ar putea să afecteze și alte categorii sociale, categorii profesionale, dar printre oamenii pe care i-am întâlnit, oameni care sunt în business-uri începute de ei, oameni care au startup-uri sau IMM-uri, mulți s-au plâns că la un moment dat au simțit pur și simplu că nu mai fac față.

Cum reduci costurile ca să ai liniște noaptea?

Imprimantele Epson din seria M vin în întâmpinarea antreprenorilor și IMM-urilor din România. Spre deosebire de imprimantele laser, despre care tot ai auzit, aceasta e mult mai economică. În momentul când cumperi una în recipientele EcoTank ai destulă cerneală pentru 3 ani. Așa că nu mai trebuie să-ți faci griji legate de costuri pentru perioada asta.

La fel, cu un recipient din gama EcoTank, poți să printezi 11.000 de pagini monocrom, iar viteza de printare este de 20 de pagini pe minut. Caseta pentru hârtie are spațiu pentru 251 de pagini, așa că poate fi rapid, economic, pentru că ai cu 95% mai puține costuri cu energia.

Iar în antreprenoriat e foarte important să știi să-ți drămuiești toate costurile, pentru că dacă cheltuiești prea mult pe zona aceasta operațională, s-ar putea să nu mai ai bani de salarii la final de lună sau pentru tine pur și simplu.

Noua gamă de imprimante cuprinde 10 modele monocrom, cu cerneală pigment rezistentă la apă și la sublinierea cu markere, care sunt livrate cu cerneală pentru până la 11.000 de pagini.

Echipamentele Epson EcoTank din seria M oferă costuri totale de exploatare extrem de reduse și se potrivesc bine afacerilor la început de drum, adică startup-urilor care au nevoie de o gestionare eficientă a costurilor și de recuperarea rapidă a investițiilor.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea legat de gama M a imprimantelor Epson, accesează linkul acesta și dacă tot ești aici și ești antreprenor și, cumva, am sărit peste una dintre greutățile prin care simți că treci, lasă-ne un comentariu la acest acest articol.