Wello Camp powered by Kaufland se va desfășura în localitatea Vârtop, județul Bihor, în perioada 18 august – 1 septembrie 2019

Prin această tabără, Wello își propune să familiarizeze copiii cu un comportament de viață sănătoasă, prin noțiuni de nutriție, mișcare și consiliere pentru stabilirea unui echilibru emoțional, pe care să le mențină odată reveniți acasă.

”Problemele de greutate ale copiilor au la bază factori multipli care derivă din cauze genetice, metabolice, lipsa efortului fizic și alimentația necorespunzătoare, dar și din comunitatea în care aceștia cresc. La Wello Camp ne propunem să îi ajutăm pe copii identificând și rezolvând cât mai multe dintre cauzele problemelor de greutate cu care se confruntă. Și pentru că, de regulă, copiii nu decid singuri în privința alimentației și a activității fizice și nici nu pot fi responsabilizați fără ajutorul comunității, tabăra, ca și platforma Wello, îi va implica în mod direct pe părinți, care vor participa și ei la anumite activități, astfel încât să reușească să mențină stilul de viață sănătos și acasă”, spune Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello.

În prezent, 1 din 3 copii cu vârste între 6 și 18 ani din Europa sunt supraponderali sau obezi, iar România are a doua cea mai mare rată de obezitate în rândul copiilor. Până în 2025, peste 70 de milioane de copii din Europa vor avea probleme de greutate, potrivit estimărilor World Health Organisation.

La prima ediție Wello Camp vor putea participa 60 de copii cu probleme de greutate, cu vârste între 7 și 15 ani, alături de părinții lor, care provin din familii cu situații materiale precare. Înscrierile la Wello Camp pot fi făcute până la data de 31 iulie 2019 pe pagina web a taberei la secțiunea Înscrieri, iar copiii admiși vor fi anunțați la 1 august.

Printre activitățile propriu-zise la care vor participa se numără: plimbări în natură și diferite jocuri outdoor (muddy day, waterslide, adventure day etc.), focuri de tabără, practicarea diferitelor sporturi (yoga, echitație, hicking, fotbal, baschet, escaladă, înot), programe de nutriție și de dezvoltare personală adaptate vârstei.

Atât părinții, cât și copiii vor putea accesa ulterior platforma Wello pentru a-și monitoriza progresul și a menține un stil de viață sănătos pentru întreaga familie.

Platforma de sănătate Wello (platformă web și aplicație pentru dispozitive mobile) este dezvoltată de o echipă de specialiști în tehnologia informației din județul Cluj și a obținut recunoaștere internațională înainte chiar de a fi lansată oficial pe piață. Anul trecut, spre exemplu, Wello a fost primul proiect din România acceptat într-un program de dezvoltare al EIT Health, una dintre cele mai mari inițiative mondiale din healthcare.

Aplicaţia Wello este dezvoltată de Art Dynasty, companie prezentă pe piața românească a serviciilor de design specializat – User Interface și User Experience Design – din anul 2010. Valoarea totală a proiectului este de 1 milion de euro, din care 650.000 de euro sunt fonduri nerambursabile. Varianta beta a aplicației Wello va fi lansată în toamna acestui an.