Clasamentul a fost realizat pe baza câtorva criterii, printre care numărul de startup-uri din aceste orașe înregistrate pe CrunchBase (de la începutul anului 2016) sau pe AngelList. Potrivit celor de la eu-startups.com acest top este o imagine de ansamblu a prezenței acestor orașe în mediul digital și a vizibilității lor în ecosistemul antreprenorial european.

Chiar dacă ne apropiem cu pași rapizi de finalizarea Brexit-ului, Londra rămâne încă un hub extrem de important pentru lumea startup-urilor. Acesta este și motivul pentru care ocupă primul loc în clasamentul eu-startups.com. În Londra operează câteva dintre cele mai cunoscute startup-uri europene, ca de exemplu Revolut, TransferWise, TransferGo, viagogo.

Pe locul doi se află Berlin, un alt important hub pentru startup-urile europene. Printre startup-urile cunoscute care operează și se dezvoltă din Berlin se numără EyeEm, N26, Movinga, Delivery Hero. De asemenea, programe precum Startupbootcamp sau Microsoft Ventures Accelrator sunt disponibile în capitala Germaniei.

Paris este pe locul trei în topul hub-urilor în care poți să-ți crești startup-ul. Aici au fost fondate startup-uri precum Mailjet, ManoMano, Ledger. Totodată, Station F, faimosul coworking din Paris unde se reunește o bună parte din ecosistemul antreprenorial local și european, alături de investitori și companii precum Facebook sau Microsoft, care și-au deschis birouri în acest centru. Totodată, câteva dintre startup-urile incluse în programul de accelerare vor beneficia de ajutorul a doi project managers care vor fi alături de ele permanent pe durata ceor 3 luni.

Dacă vrei să afli mai multe despre Station F și despre strategia acestuia, citește un interviu cu Roxanne Varza, directorul celui mai mare campus pentru startup-uri din lume.

În Franța, un fond de investiții denumit ISAI Expansion II, va investi între 5 și 30 de milioane de euro per startup pentru a susține accelerarea dezvoltării acestora.

Venirea lui Emmanuel Macron la cârma Franței a dus la o explozie a antreprenoriatului în această țară. Una dintre realizările lui Macron este crearea unui fond cu asset-uri ale statului, cu o valoare de 10 miliarde de euro, bani ce ar ajunge să genereze anual 300 de milioane de euro pe care președintele francez dorește să-i investească în tehnologii disruptive. Ca de exemplu, inteligența artificială.

Iată care sunt cele 15 orașe europene în care să-ți crești startup-ul.