Topul ”Tech Cities of The Future 2020/21” cuprinde 25 de orașe din întreaga Europă, iar București se găsește pe locul 7, fiind singurul oraș din România ajuns pe listă. Londra, Paris, Dublin, Amsterdam, Berlin și Munich ocupă locurile de la 1 la 6, iar sub București găsim orașe importante precum Barcelona, Belfast, Cambridge, Madrid sau Stockholm. Varșovia e pe locul 15, vecinii bulgari se situează cu Sofia pe locul 20, iar Talin e pe locul 23.

Topul a fost luat în considerare 5 criterii importante, fiind realizate topuri pentru fiecare în parte. Astfel, realizatorii raportului au analizat care sunt orașele cele mai atrăgătoare și mai inovatoare, orașele cu cel mai mare potențial economic, orașele cele mai eficiente din punct de vedere al costurilor, orașele care reușesc să atragă cele mai multe investiții străine directe și orașele cu cele mai bune ecosisteme pentru startupuri.

În topul celor mai ”ieftine” orașe europene pentru startupuri, Iași și Cluj-Napoca ocupă pozițiile 1 și 2, iar București se clasează pe locul 6. Bucureștiul apare și în topul orașelor care atrag investiții străine, de data aceasta pe locul 10.

”Orașele cu succes în industria tehnologiei sunt rezultatul unei strategii coordonate aa guvernului menită să dezvolte o comunitate globală, conectată și care oferă sprijin, care încurajează colaborarea, invația și antreprenoriatul”, se arată în studiul TNW și fDi. Raportul poate fi descărcat de aici.