Vorbind cu ocazia Zilei Europene a Inovării Huawei, care a avut loc la Paris, a făcut apel la concentrarea pe cercetarea de bază; implementarea celor mai noi tehnologii TIC pentru a menține regiunea în fața concurenților și a spori competitivitatea acesteia; concentrarea pe incluziunea digitală și dezvoltarea durabilă; și dezvoltarea unui ecosistem incluziv de inovație.

"Europa este de mult timp unul dintre cele mai importante huburi de inovare din lume. Pentru a putea concura pe o piață globală din ce în ce mai competitivă, credem că părțile interesate din regiune trebuie să se unească pentru a stabili unele inițiative-cheie ", a declarat dl Xu.

1. Inovație 2.0: Huawei și Europa ar trebui să consolideze colaborarea în cercetarea tehnologiei de bază și a teoriilor de bază.

„Huawei funcționează în Europa de mulți ani. Ideea 'În Europa, pentru Europa' ne-a îndrumat întotdeauna în timp ce ne străduim să ne integrăm și să contribuim în Europa. Ne concentrăm pe tehnologii de vârf pentru a crea valoare pentru clienți și a-i ajuta să obțină succesul în afaceri. În ultimii 30 de ani, Huawei a investit intens în realizarea unor descoperiri tehnologice. Dar, pe măsură ce trecem la ceea ce numim Inovație 2.0, ne vom concentra pe descoperiri teoretice și invenții tehnologice bazate pe viziunea noastră pentru viitor. Vrem să colaborăm îndeaproape cu cercetătorii și industriile din Europa pentru a cerceta în cooperare și a explora tendințele de dezvoltare și pentru a spori investițiile noastre în formarea talentelor și colaborarea cu universitățile”, a declarat William Xu.

2. Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) va permite industriilor europene să asigure competitivitatea globală.

Huawei lucrează cu operatorii europeni pentru a implementa rețele 5G de mare viteză, cu latență scăzută. 5G și alte tehnologii avansate vor îmbunătăți conectivitatea în Europa și vor consolida transformarea digitală a industriilor europene. „Rețelele 5G, cipurile de nouă generație și noul software de procesare a datelor vor accelera transformarea digitală. IA, internetul obiectelor și roboții vor stimula inovația digitală în următorii cinci ani. 5G are un impact semnificativ în industrii precum mass-media, asistență medicală, energie, transport, industria auto, logistica și industria prelucrătoare”, a declarat François Barrault, președintele IDATE DigiWorld.

3. Trebuie să îmbunătățim incluziunea digitală și să promovăm dezvoltarea durabilă în Europa.

Prin inovații în tehnologia digitală, Huawei se angajează să ofere mai multor persoane un acces ușor la resurse medicale, oferind persoanelor defavorizate oportunități educaționale, promovând acces egal la resurse digitale, ajutând lumea să beneficieze de tehnologie și protejând mediul înconjurător. Victoria Pueyo, cofondatoarea DIVE Medical, a împărtășit colaborarea de succes a companiei sale cu Huawei în timpul evenimentului. Cu sprijinul tehnologiei Huawei IA, medicii pot evalua rapid și ușor funcțiile vizuale ale copiilor și identifica orice deficiență vizuală. Echipa europeană a companiei lucrează în prezent cu cercetători asiatici și americani pentru a efectua cercetări mai aprofundate, iar Huawei îi invită și pe alții să ni se alăture în utilizarea tehnologiei în beneficiul tuturor.

4. Un ecosistem de inovație ar trebui să fie construit prin cooperarea tuturor părților interesate.

Huawei respectă și susține strategia de suveranitate digitală a UE. Huawei se angajează să ofere platforme de inovare și resurse companiilor europene prin deschiderea capabilităților în IA, sisteme inteligente de calcul și sisteme de învățare profundă. De asemenea, Huawei intenționează să ofere o platformă mai puternică pentru cooperarea industriei prin OpenLabs. Huawei invită autoritățile de reglementare, cercetătorii și antreprenorii să promoveze în comun dezvoltarea unui ecosistem de inovație în Europa și încurajează tinerii studenți să participe la inovația tehnologică.

Ziua inovației din acest an a avut loc la Paris, la care au participat peste 400 de participanți, inclusiv reprezentanți ai mass-media, guvernelor, laboratoarelor de idei și analiștilor, precum și partenerii Huawei. Evenimentul și-a propus să exploreze oportunitățile de colaborare în cercetarea de bază și să promoveze suveranitatea digitală europeană. De asemenea, au avut loc discuții cu privire la modul în care tehnologia va promova prosperitatea culturală, modul în care 5G va consolida diverse industrii, modul în care aplicațiile IA ajută la îmbunătățirea bunăstării sociale și lidershipul femeilor în domeniul tehnologic.