Grupa de Startups e formată din firme cu cifra de afaceri sau finanțare atrasă între 500.000 de euro și un milion de euro. Poți vedea pitch-urile lor în video-ul din articol.

15 startup-uri au participat în Bootcamp în grupa Startups, iar 10 au trecut de Selection Day. Practic, atunci au fost selectate cele mai bune 10 startup-uri pentru a participa la Elevator Day și la Demo Day, iar ulterior în proiectele de post-accelerare.

Câștigătorii Demo Day pentru grupa Startups de la InnovX-BCR sunt:

  • Premiul cel mare - Kinderpedia.
  • Premiul al 2-lea - WeaveAir. Aceștia vor primi oportunitatea de a participa la Wolves Summit și de a fi evidențiați în cadrul conferinței.
  • Premiul al 3-lea - eCollect. Aceștia vor primi și oportunitatea de a participa la Wolves Summit.

Au fost acordate și premii speciale din partea partenerilor programului.

Kinderpedia - Microsoft Special Award - câștigătorii vor primi o sesiune de brainstorming pentru zona comercială de la Microsoft.

Invoice Cash - UiPath Special Award - câștigătorii primesc o zi de mentorat în UiPath Immersion Lab și o întâlnire cu specialiștii UiPath Marketplace.

eCollect - Mindspace Special Award - câștigătorii primesc o lună de campanie de marketing și promovare pe pagina Mindspace.

„La aproape trei ani de la începerea InnovX-BCR au trecut prin programele de accelerare 100 de start-up-uri din tehnologie. Am învățat și am adaptat curricula educațională de la o grupă la alta, crescând constant numărul mentorilor și al investitorilor cu care antreprenorii pot intra în contact. Cea mai importantă etapă pentru start-up-uri este cea de postaccelerare, unde continuăm să-i susținem pentru a scala proiectele pe care le-au propus în cadrul Demo Day’’, Ana-Maria Crețu, coordonatoarea departamentului de Social Banking BCR.

„Programul de accelerare se extinde internațional tot mai mult, iar în grupa Start-ups au participat pentru prima data companii cu fondatori din patru țări din Europa, Asia și America de Nord. Vom continua să aducem start-up-uri inovatoare din toate colțurile lumii, pentru a crea un schimb de experiențe cu antreprenorii români și pentru a atrage un portofoliu cât mai diversificat de mentori și investitori”, spune Diana Dumitrescu, CEO InnovX-BCR.

Start-up-urile au fost selectate de un juriu format din: Paris Nikolopoulos (General Manager Coca-Cola Romania), Alin Stanciu (Partner Catalyst Romania II), Bartosz Lipnicki (Partner AlphaBeat), Andrei Dudoiu (Managing Partner & President BoD SeedBlink), Liviu Munteanu (Partner Founders Bridge), Alina Irma Orban (Commercial Lead Partner Microsoft Romania), Magdalena Jablonska (President of the Board MIT CEE Enterprise Forum), Oana Bâra (Head of Financing Programs at BCR), Bianca Spiridon (Head of Risk & Finance Project Management), Sorin Vișan (Executive Director - IT Solutions at BCR), Robert Velcu (Advisory Pre-Sales Engineer at UIPath) și Valentin Filip (Partner Fortech Investments),.

Startup-urile care au ajuns la Demo Day InnovX-BCR în grupa Startups sunt:

Xilar Technologies (Carter)

Xilar Technologies realizează Carter, un asistent virtual pentru automatizarea și tehnologizarea caselor prin intermediul unei singure tablete care funcționează drept hub.

Startup-ul românesc dezvoltă deja sisteme inteligente și lucrează B2B. Totul funcționează wireless și nu e nevoie de instalare complicată.

Detalii despre produs puteți găsi aici.

eCollect AG – Elvetia

E un startup din Elveția care folosește tehnologia pentru generarea de facturi și recuperarea plăților în caz de întârziere. eCollect digitalizează recuperarea datoriilor și acționează în 25 de țări. Vor să se extindă cu serviciul lor, folosit de companii mari precum SIXT și în România.

Mai multe detalii pe site-ul oficial aici.

General Systems - Singapore

E o companie de robotică ce realizează unelte de productivitate pentru joburile periculoase. General Systems promite automatizare și îmbunătățirea productivității de 10 ori față de metodele tradiționale. Practic, realizează roboți care pot ajuta la sarcini repetitive și care sunt periculoase pe șantiere. Obiectivul lor este să se extindă în Europa.

Mai multe detalii aici.

Kinderpedia

Kinderpedia este o soluție completă de comunicare și management dedicată școlilor și grădinițelor, bazată pe o colaborare permanentă și o comunicare în timp real între dascăli, elevi și părinți. Întreaga activitate este centralizată, astfel încât reduce timpul administrativ al dascălilor cu peste 40%, îmbunătățește implicarea părinților, printr-o interfață sigură și ușor de folosit și oferă directorilor de școală o perspectivă completă asupra tuturor activităților și comunicării din instituție.

Kinderpedia reunește în aceeași platformă digitală toate instrumentele administrative necesare pentru buna desfășurare a orelor la clasă.

Au reușit să strângă 410.000 de euro investiție pe Seedblink.

Intră aici pe site-ul Kinderpedia pentru mai multe detalii.

KidsFinance

KidsFinance oferă un veritabil duolingo pentru educație financiară. Soluția oferă un card de debit preplatit asociat cu aplicații mobile care promovează educația financiară. Părinții pot vedea istoricul de tranzacții al copiilor și le pot seta activități care sunt remunerate. Copiii își pot seta obiective, pot efectua cerințele părinților și pot învață despre sistemul financiar, totul într-un mod atractiv și modern.

Detalii despre ei găsești aici.

IRIS Solutions - Bulgaria

Iris Solutions este un furnizor de soluții de Open Banking pentru dezvoltarea băncilor și serviciilor financiare. Iris Solutions permite realizarea de agregări ale conturilor de la mai multe bănci, oferă data analytics și procesare, informații despre cont și API Monitoring.

Iris oferă și soluții de plată pentru comercianți și bănci, prin posibilitatea de a integra plata prin SMS sau plata prin link de plată.

Detalii despre Iris Solutions găsești pe site-ul lor.

Tudor Communication (2Value)

2value este o platformă ce conectează jurnaliștii cu IMM-urile. Companiile primesc content media și acces la comunități, iar jurnaliștii primesc conținut relevant și actual. Practic, platformă conectează companiile cu publicații pentru trimiterea de comunicate de presă, realizarea de interviuri sau evenimente.

Site-ul 2Value poate fi văzut aici.

Invoice Cash Group

Este o platformă de factoring online. Oferă servicii de factoring la prețuri competitive și se folosesc de tehnologie precum machine learning, big data, automation și alte tehnologii emergente pentru a procesa aplicațiile mai rapid.

Companiile pot crea un cont pe aplicația mobilă, să dea upload la facturile care nu sunt plătite, iar în 24 de ore Invoice Cash Group promite să dea o ofertă. Facturile cumpărate pot fi cuprinse între 100 și 10.000 de euro.

Detalii despre Invoice Cash Group poți vedea aici.

WeavAir Inc - Canada

E un startup canadian ce oferă o colecție de senzori pentru monitorizarea calității aerului. Fiecare dispozitiv vândut are 20 de metrici cu 95% acuratețe. Startup-ul poate identifica particulele periculoase din aer, dar și presiune, temperatură sau umiditate.

Site-ul oficial al WeavAir poate fi văzut aici.

HiO.ro

HiO etse un startup ce oferă afacerilor soluții integrate de management al livrărilor. Ei oferă consultanță logistică, sisteme de delivery și consultanță de management digital. Practic, afacerile care vor să ofere livrări, pot primi consultanță de la aceștia.

Detalii despre ei aici.