Tremend, compania românească de software cu cea mai rapidă creștere în clasamentul Deloite Fast 50 din 2016, estimează un avans al cifrei de afaceri cu 40% în 2017, determinat de cererea ridicată pentru soluții software avansate. Pentru a susține această evoluție, compania lansează un program de recrutare și pregătire a peste 40 de ingineri software, în centrul de dezvoltare din București.

Echipa de ingineri software va dezvolta soluții complexe în domenii precum mașini autonome, banking, telecom și va integra tehnologii precum IoT, AI și Machine Learning

“În acest an, vom continua să aducem valoare adăugată clienților din Romania, US, UK sau din țările scandinave, infuzând tehnologii noi în soluțiile dezvoltate: IoT, Artificial Intelligence, Blockchain, Machine Learning, Microservices. Exploatarea acestor tehnologii în soluțiile oferite de noi reprezintă un instrument puternic pe care îl punem la dispoziția clienților, prin care aceștia pot să inoveze, să creeze diferențiatori puternici și să concureze la nivel global, nu doar local sau regional. ” a declarat Marius Hanganu, Managing Partner Tremend

Creșterea prognozată de reprezentanții Tremend are la bază atât consolidarea conturilor existente cât și extinderea portofoliului de clienți:

“În 2016 am avut o creștere echilibrată. Cinci companii noi au intrat în top 10 clienți, printre acestea fiind și unul dintre cele mai mari lanțuri de hypermarketuri din lume. În paralel cu extinderea portofoliului, ne-am consolidat vânzările către clienții existenți, prin fidelizarea acestora. Cinci dintre clienții existenți continuă să domine acest top: Wind River, Orange, ING, Coats și WorthPoint.“ a declarat Ioan Cocan, Managing Partner Tremend

Extinderea echipei în acest an va coincide și cu mutarea companiei într-un nou sediu,  deschiderea unui centru regional în afara Bucureștiului și lansarea Tremend Labs - un incubator de idei prin care inginerii software ai companiei vor experimenta diferite tehnologii pentru a construi prototipuri și produse.

Compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri în 2016 la 3,5 milioane de euro, din soluții de tip enterprise, embedded, eCommerce și mobile și din livrarea de servicii prin care asigură un grad ridicat de eficiență al soluțiilor oferite: analiză de business, QA automation și traininguri.

Anul trecut, Tremend s-a alăturat, cu o creștere de 399% în perioada 2012-2016, celor mai dinamici furnizori de tehnologie din regiune, în topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe. Tremend s-a aflat pe locul 37 la categoria Fast 50, cea mai înaltă poziție ocupată de o companie românească. Deloitte Technology Fast 50 reunește companii de tehnologie care contribuie, prin inovație, la progresul întregii industrii.