Ann Marie Sabath este autoarea cărții ”What Self-Made Millionaires Do That People Don't” și spune că a fost scrisă pe baza a 30 interviuri pe care le-a avut cu persoane ale căror avere netă atinge 7 cifre. Conform acestora, dar și ale experiențelor sale, Sabath spune că oricine are calitățile de care este nevoie pentru a deveni milionar.
Acești antreprenori lucrează pentru tot ceea ce au. Unora dintre ei le ia o viață ca să aibă succes. Niciodată nu ezită să își suflece mânecile și să facă munca de jos pentru a câștiga bani, fie că trebuie să spele pe jos ori să vândă în piață, la tarabă.
„În timp ce alții trăiesc pe picior mare, acești milionari amână satisfacția pe termen scurt. Ei fac asta lucrând la două joburi, economisesc în loc să cheltuiască și nu fac o prioritate din a impresiona pe alții. În schimb, rămân cu ochii pe trofeu - libertatea financiară”, spune Sabath, într-un articol pe Entrepreneur.
Ei îi învață pe alții să pescuiască în loc să le dea peștele și fac asta angajând alți oameni, astfel încât și ei să poată dezvolta o etică profesională puternică. Mulți dintre acești milionari self-made încurajează încrederea și know-how-ul pentru ca și ceilalți să-și înceapă propriile afaceri.
Pentru cei care se uită de jos spre vârf, drumul arată ușor, dar milionarii self-made știu ce înseamnă asta, de fapt. Au învățat din greșelile lor și au transformat momentele esențiale de eșec în oportunități de învățare, în loc să se învinuiască pe ei.
Odată ce au reușit, majoritatea dintre ei nu simt nevoia să se laude cu asta. Și-au demonstrat lor că pot ajunge până la capătul unui drum mai puțin bătut și asta este suficient.
Majoritatea acestor antreprenori preferă să se integreze în mulțime, în loc să iasă în evidență. Ei nu vor conduce ultimul model de mașină, nu vor trăi în zonele de lux ale orașului și nu se vor îmbrăca ostentativ.
Ei nu au nevoie să fie în lumina reflectoarelor. În schimb, stau într-o parte și sunt atenți la alții, de la care învață.
Acești antreprenori rămân modești. Chiar dacă statutul lor este un număr din 7 cifre, ei rămân o reflecție a persoanei care i-a adus acolo unde sunt azi.
Indiferent dacă este nevoie să se trezească mai devreme sau să stea până târziu, ei vor face tot ce este nevoie pentru a-și face treaba. Perseverența este o calitate care face ca acești oameni obișnuiți să fie extraordinari când vine vorba de realizări.
Acești antreprenori încep o afacere pe baza unei nevoie pe care au identificat-o. Ei identifică o nevoie și construiesc o afacere prosperă în jurul ei.