Alibaba dublează pariul pe producția de chip-uri cu o filială dedicată, a declarat cofondatorul grupului, Jack Ma, citat de Engadget. Potrivit publicației, compania urmează să lanseze primul său chip de inferență AI la mijlocul anului 2019, sprijinind astfel trecerea pe piața de mașini fără șofer și produse smart. Este vorba despre un procesor de inteligență artificială care poate îndeplini anumite sarcini predefinite. În cazul mașinilor autonome, colectează informații în timp real, cum ar fi obiecte, semnele de circulație, liniile care separă benzile / sensurile de circulație și semafoarele.

Recent, un startup de mașini electrice finanțat de Alibaba, Xiaopeng Motors, a primit 580 de milioane de dolari investiție și a ajuns la o evaluare financiară de 3,6 miliarde de dolari. Interesant este faptul că acest startup nu a produs, de fapt, nici măcar o mașină.

Industria de mașini autonome este una atractivă nu doar pentru producătorii de mașini. De exemplu, unii producători de gadget-uri fie lucrează la propria flotă de mașini, cum este în cazul Apple, fie lansează un fond de investiții pentru mașini autonome, ca Samsung. După ce japonezii de la Renesas au anunțat că vor cumpăra o companie americană pentru a construi mașini autonome mai bune, este rândul grupului chinez Alibaba să intre în această competiție. Așa că nu putem să nu ne întrebăm dacă este o bulă sau succes de miliarde?

Foto credit: alexeynovikov/ Deposit Photos