De curând au apărut zvonuri potrivit cărora Apple și Volkswagen fac parteneriat în cursa pentru mașinile autonome. Indiferent de veridicitatea acestei informații, Apple a continuat să lucreze la producția propriei flote de mașini autonome, care a crescut cu 27%, potrivit înregistrărilor Departamentului pentru Vehicule Motorizate din California, informează TechCrunch.

De la 27 de mașini, câte avea compania în ianuarie, Apple a ajuns la 55 în mai, iar acum are 70 de mașini autonome. Astfel, Apple este pe locul trei ca număr de automobile fără șofer, după GM Cruise, cu o flotă de 175 de bucăți, și Waymo, divizia de mașini autonome a Google, cu 88.

Pentru a putea să testeze mașinile pe drumurile publice, companiile au nevoie de autorizații, care cer ca un șofer de siguranță să fie în spatele volanului. Numărul de autorizații emise este și singurul indicator care dezvăluie stadiul la care se află Apple, întrucât compania nu vorbește despre programul său de mașini autonome.

În altă ordine de idei, în curând o să se aglomereze străzile cu mașini autonome, având în vedere că tot mai mulți producători de mașini, și nu doar, au început să lucreze la propria flotă de automobile sau și-au arătat interesul pentru această industrie. Vorbim despre Google, Tesla și Uber, care au deja astfel de mașini pe străzile din SUA. Producătorul de automobile Nissan și firma de tehnologie DeNA au anunțat că vor testa un serviciu de taxi autonom în Japonia, un astfel de parteneriat fiind încheiat și între Daimler și Bosch. În același timp, Toyota a dat 2,8 mld. dolari pe o companie de software pentru mașini autonome.