- Allevo a fost participant în cohorta de scaleups a acceleratorului BCR InnovX
- Allevo oferă servicii financiare pentru bănci și corporații.
- Acum vor să aducă experiența de monitorizare și automatizare a fluxurilor financiare spre companiile mici.
- Abonează-te la canalul nostru de YouTube aici pentru a vedea în premieră videoclipurile și interviurile noastre.
Ioana Guiman este Managing Partner al Allevo, companie cu 20 de ani de experiență pe piață, și care a dezvoltat numeroase alte proiecte până acum. În momentul de față, Allevo vrea să intre pe zona de automatizare a proceselor financiare pentru bănci, dar și pentru corporații și companii. Practic, cu ajutorul Allevo, băncile pot automatiza și moderniza mai ușor sistemele lor. De multe ori, companii mari din zona financiară apelează la firme mai mici pentru agilitatea și potențialul lor de a implementa fără stimuli și influențe greșite.
Allevo face parte din cohorta de scaleups a acceleratorului de business BCR InnovX. Mai multe startup-uri au reușit să expună, să facă un pitch și să aibă posibilitatea de a intra în legătură cu investitori sau oameni din ecosistemul financiar din Statele Unite.
Am discutat cu Ioana Guiman, Managing Partner al Allevo, despre perspectivele companiei. Poți urmări și interviul video.
Ce problemă rezolvă Allevo?
„Încercăm să rezolvăm problema companiilor mici în zona proceselor financiare. Complexitatea unui business generează foarte multe procese particulare și de cele mai multe ori acestea nu sunt automatizate, generează erori și consumă foarte mult timp. Oferim companiilor mici experiența corporațiilor în zona de procese financiare”, spune Ioana Guiman.
Allevo are printre clienți în momentul de față bănci mari din România, alături de care a implementat proiectul de plăți instant prin soluția lor deja existentă numită FinTP. Practic, Allevo a conectat băncile la serviciul oferit de Transfond prin care clienții au transferuri instantanee de bani între bănci diferite.
„Alte proiecte pe care vrem să le facem vor cuprinde finalizarea unui grant pe care-l avem în implementare. Am dezvoltat aplicația FinTPc care automatizează fluxurile financiare în zona trezoreriilor de corporații și pentru micile companii”, spune Guiman. Allevo a câștigat și un grant de la Innovation Norway care îi va ajuta să construiască o aplicație de servicii financiare oferite „as a service”, adică pe bază de abonament.
Piețele și perspectivele Allevo
„Cei mai mulți clienți ai noștri sunt din România și Moldova, avem clienți în Olanda și avem clienți din Kenya și Uganda. Ne e ușor să servim orice bancă și companie din UE, pentru că legislația este aproape similară și reglementările aplicabile seamănă, astfel că putem replica procesele pe care le automatizăm”, spune Ioana Guiman.
„Noi nu facem o automatizare robotică care copiază acțiunile personelor fără a interpreta procesul, facem o automatizare semantică ce duce la un nivel de standardizare a proceselor”, explică Managing Partner-ul Allevo.
Ne spune că la Startup Grind a venit pentru a vedea perspectivele unei piețe noi. „Vrem să creștem vizibilitatea companiei și să facem parteneriate care să ne ajute să creștem și în afara Europei, unde avem deja o vizibilitate bună în zona bancară”, spune Guiman.
Iată, și o companie de 20 de ani pe piața din România poate ajunge la un accelerator.
„Am aplicat (n.r. - la acceleratorul BCR InnovX) neștiind foarte multe despre program și a fost o experiență de învățare. Una dintre întrebările de bază primite de la colaboratori a fost de ce o companie cu vechime de 20 de ani are nevoie de un program de accelerare, de ce te duci în bootcamp. Experiența de înapoi la școală ne ajută să ieșim din birou, să dezvoltăm în cadrul companiei pe care o avem și să folosim acceleratorul ca pe un sandbox (n.r. - spațiu protejat unde poți să testezi lucruri înainte să le scoți pe piață) unde să experimentezi. E greu să inovezi când te ocupi de business ca de obicei”