Waymo intenționează să scoată mașinile autonome pe străzile din afara Statelor Unite. Compania are deja peste 10 milioane de kilometri parcurși în faza de testare și mai mult de 60.000 de dubițe hibrid care urmează să se alăture flotei sale de mașini.

John Krafcik, CEO-ul Waymo, companie deținută de Alphabet, a declarat în această săptămână că sunt dornici să exploreze piața europeană, având intenția de a lansa un serviciu de taximetrie fără șofer, similar cu cel pe care îl testează deja în Arizona, SUA, relatează Reuters.

„Este o oportunitate pentru noi, la Waymo, să experimentăm în Europa”, le-a spus Krafcik celor de la Reuters. Pe lângă mașinile autonome, compania ar putea experimenta și cu alte produse, dar nu a oferit detalii în această privință.

Declarațiile au fost făcut în cadrul congresulului organizat de Automotive News Europe, în Italia. Oficialii s-ar fi arătat interesați de modul în care legislațile locale ar fi afectat testele de drum, precum și de utilizarea mașinilor autonome în serviciul de taximetrie.

În cadrul unui interviu cu Gilles Desanges, Group Strategy Director al GEFCO, acesta a vorbit despre un viitor în care vom avea camioane fără șoferi și drumuri fără niciun accident, iar știrile care apar constant despre alte progrese în industria mașinilor autonome ne face să credem că nu mai este o utopie.