În primul rând, este vorba despre Planable, un startup fondat de Xenia Muntean (25 de ani), Vlad Caluș (22 de ani) și Nicolae Gudumac (26 de ani). Tinerii au creat o platformă prin care specialiștii social media pot colabora în timp real cu brandurile pentru care lucrează. Până în acest moment, Planable a reușit să strângă investiții în valoare de 1 milion de dolari, iar tinerii fondatori au fost incluși pe lista din acest an a proiectului Forbes 30 under 30.

Planable a apărut pe radar prima oară la Spherik Accelerator, în 2016. Au participat la competiția Startup Avalanche din cadrul Techsylvania și au câștigat-o. Apoi au ajuns la București, la 200 Seconds of Fame din cadrul ICEEfest și au câștigat votul juriului de specialitate. În 2017, Planable a fost acceptat la acceleratorul Techstars de la Londra și a primit 120.000 de dolari investiție (20.000 de dolari investiție și 100.000 convertible note).

Pe start-up.ro au apărut mai multe articole în care vorbeam cu Xenia Muntean. Prima dată vă spuneam povestea ei și despre cum este să fii șefă la 23 de ani, admisă la universitatea startup-urilor. Ulterior, startup-ul Planable, fondat în Republica Moldova și crescut la Cluj-Napoca, a fost acceptat la acceleratorul Techstars din Londra, fiind prima companie românească ce reușește să ajungă la unul dintre cele mai cunoscute programe de accelerare din lume.

Și Diana Miron, CEO și Co-fondator AP.3, studio de design și development pentru startup-uri și companii mici la început de drum, este prezentă pe lista Forbes 30 under 30. Diana are peste 5 ani experiență ca front-end developer web și mobile, fiind specializată și în web design, logos, design de produs și branding. Totodată, pe Diana o regăsiți printre specialiștii înscriși pe BizTool.ro, platforma care conectează antreprenorii de orice specialist ar avea nevoie.

Pe lista europeană a Forbes 30 unde 30 se numără și Nicolae Berbece, fondatorul studioului independent de jocuri Those Awesome Guys.