Atplay International School este un proiect de educație privată fondat de Andrei Berbec în 2012. Așa cum ne povestește Andrei, de anul trecut, din luna mai, Atplay a început să treacă printr-un proces de metamorfoză: alături de echipa sa, Andrei a identificat noi oportunități privind modul în care poți îmbina educația și tehnologia.
”L-am adaptat la timpurile noastre și, cu ajutorul tehnologiei și al noilor metode de predare am putut să creăm o metodologie proprie, care îmbină atât tehnici STEM, cât și playful learning, un fel de joacă serioasă prin care învățăm”, ne-a precizat Andrei.
Pentru a aduce tehnologia mai aproape de elevi, dar și pentru operațiunile de business, Andrei a apelat la expertiza echipei Vodafone Business, alături de care a implementat o serie de soluții de digitalizare.
50 de antreprenori vor participa la Vodafone Bootcamp, pe 23 și 24 martie în București, scopul evenimentului fiind de a deschide o serie de conversații între specialiștii operatorului telecom și antreprenori, precum și de a le oferi acestora din urmă informații aplicate despre cum pot digitaliza afacerea eficient și care este utilitatea unei prezențe digitale. Vodafone Bootcamp reprezintă următorul pas în strategia Vodafone Business și își propune să construiască o comunitate de business. În comunitatea Deschis la Nou. Deschis la Tehnologie, antreprenori români de succes, alături de specialiști Vodafone oferă participanților sfaturi și soluții încercate pentru dezvoltarea unui business.
Încă de la început și-a dorit ca prin Atplay să aducă o schimbare în metodologia clasică de predare, iar acum se axează pe tehnologii STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), un concept care ajută copiii să înțeleagă conceptele abstracte prin experimentare și joacă. Iar tehnologia este la centrul tuturor acestor lucruri.
”Pentru noi beneficiile tehnologizării au fost esențiale, pentru că nu poți face educație modernă fără tehnologie. Am implementat mai multe metode, atât de device-uri portabile, cât și de table interactive, laptopuri cu tehnologie nouă astfel încât să putem pune în practică noile provocări pe care le aduce educația”, mai spune Andrei Berbec.
Temele interviului cu Andrei Berbec, fondatorul Atplay International School:
- Ce face Atplay. O descriere pe scurt a business-ului.
- Cum folosești beneficiile digitalizării în dezvoltarea Atplay?
- Cât de importantă consideri că este tehnologia în dezvoltarea unor noi medii de predare? Cum poți folosi tehnologia într-un mod constructiv?
- Când ai fost ultima dată deschis la nou în business și cum a fost? (cu exemple)
- Când ai simțit că tu sau cineva apropiat a ratat o oportunitate, în viață sau în business, pentru că nu a spus „da” și nu a fost deschis/ă?
- Dacă ar fi să descrii digitalizarea simplu pentru un business la început de drum sau care nu este digital, cum ai face-o?
- Dacă ai fi astăzi antreprenor la început de drum, care sunt 3 lucruri pe care ai vrea să le afli?
- Mi-e frică de tehnologie, afacerea mea merge - are un profit bun și mă pot întreține pe mine și pe familia mea - de ce am nevoie de tehnologie?
- Ce greșeală ai vrea să evite antreprenorii din România și pe care o vezi des făcută?
”Atplay este o școală și o grădiniță privată care a schimbat metodologia din una clasică., conservatoare, în care aveam și metode Cambridge și românești, în una cât se poate de modernă, cu tehnologii STEM și cu un playful learning (învățare prin joacă)”.
”Trebuie dozată foarte bine. Tehnologia este esențială, dar trebuie dozată foarte bine pentru că ei deja își petrec foarte mult timp pe device-uri acasă. Noi trebuie să folosim tehnologia strict în scopuri educaționale. O văd ca fiind imperios necesară, pentru că nu poți să le captezi atenția dacă nu ai noile metode de atrage a atenției și de comunicare a informațiilor.”
”Deschis la nou am fost anul trecut în luna mai, când am hotărât să ne schimbăm complet abordarea de business pe care o aveam și de educație. Alături de consultanți din domeniu am reușit să aducem elementul de noutate în afacerea noastră.”