Jack Dorsey, unul dintre evangheliștii criptomonedei bitcoin consideră că aceasta va deveni singura monedă existentă peste 10 ani de acum înainte.

„În cele din urmă, lumea va avea o singură monedă, internetul va avea o singură monedă. Personal, cred că aceasta va fi bitcoinul”, a declarat Dorsey într-un interviu pentru The Times of London, citat de Business Insider.

Jack Dorsey este un antreprenor în serie și s-ar putea să aibă dreptate, dacă ar fi să luăm în considerare faptul că este cel care a fondat și Square, serviciul de plăți mobile, pe lângă rețeaua socială Twitter. Și, spre deosebire de a doua, Square își intensifică interacțiunea cu bitcoin - compania a lansat opțiunea de plată pentru toți utilizatorii săi.

De asemenea, în momentul în care Dorsey prezenta veniturile trimestriale pentru Square, el a afirmat că bitcoin reprezintă „o oportunitate de a determina mai mulți oameni să acceseze sistemul financiar”.

„Pentru noi, bitcoin nu înseamnă să ne oprim la vânzare și cumpărare”, a adăugat Dorsey. „Noi credem că aceasta este o tehnologie transformațională pentru industria noastră și vrem să învățăm cât mai repede posibil”.

Totuși, Dorsey a recunoscut că există și câteva aspecte deficitare ale monedei: „Este lentă și costisitoare, dar pe măsură ce tot mai mulți oameni o au, aceste neajunsuri dispar. Există tehnologii mai noi care se bazează pe tehnologia blockchain și o fac mai accesibilă”.