Black Friday 2018 la eMAG, Flanco, Altex, PC Garage, evoMAG și alții. Ghidul complet înainte de sărbătoarea reducerilor

Pentru că de Black Friday cumpărăturile sunt la impuls, e ușor să cazi în păcatul de a cumpăra doar pentru că vezi un produs foarte ieftin. Așa că noi am decis să facem o listă de lucruri pe care să nu le cumperi de Black Friday 2017 ca să nu faci greșeli.

Vom publica pe start-up.ro diferite oferte de Black Friday în următoarea perioadă, pentru a vedea care sunt cele mai interesante lucruri pe care le poți cumpăra.

Tablete de orice fel

Tabletele au apărut pe piață în 2010 și se vorbea despre ele ca despre viitorul interacțiunii pe internet. Spuneam, chiar noi, că vor înlocui o parte din laptopuri. Din păcate pentru unii producători, tabletele nu au făcut asta și stau, de cele mai multe ori, abandonate prin casele oamenilor. Cel mai des, în ultima perioadă, am văzut tablete folosite în mașinile de taxi sau pentru entertainment la drum lung pentru copii. Evită să cumperi tablete dacă nu ai nevoie de ele și, mai ales, dacă ai una deja. Nu au adus mari îmbunătățiri și nu poți să spui că investești. Dacă vrei, totuși, să cumperi una, îți recomand modelele iPad, dar nu cele mai noi, sau cele de la Samsung.

Black Friday - Laptopuri cu procesoare Intel de a cincea generație

Procesoarele Intel au ajuns deja la a opta generație, dar veți mai vedea laptopuri care au procesoare Intel Core i3, i5 sau i7 de a cincea generație. Încercați să le evitați. Vorbim de procesoare vechi, laptopurile nu au un preț mai competitiv (prețul scade greu la aceste dispozitive), iar eficiența lor la nivelul autonomiei este destul de scăzută. Abia de la a șasea generație procesoarele au fost gândite ca un mix de autonomie și putere. Așadar, dacă vreți un laptop, fiți atenți la procesoarele pe care le luați.

Iată ce poți cumpăra chiar acum de la eMAG de Black Friday.

Telefoane BlackBerry

Am văzut deja în oferta magazinelor care au început deja Black Friday telefoane de la BlackBerry. Și nu v-aș spune să nu cumpărați telefoane BlackBerry dacă ar fi cele din ultimul an, care au Android. Puteți să vă duceți poate spre un BlackBerry Priv (cu slider), deși e foarte gros sau spre un BlackBerry Keyone de anul acesta. Dacă au Android sunt telefoane solide, cu autonomie mare, care mi-au plăcut în teste. Dar dacă vreți să luați un BlackBerry cu sistemul de operare BB10 atunci fugiți. E un sistem pentru care nu s-au mai făcut aplicații în ultimii doi ani, învechit, cu funcții interesante, dar la care nu se mai lucrează. Practic, aveți șansele să cumpărați o cărămidă.

Black Friday - Televizoare Smart vechi

Eu am făcut greșeala aceasta. Mi-am achiziționat un televizor inteligent de Black Friday care era mai ieftin, era HD, nu Full HD, și care avea sistemul de operare din 2015. Acest lucru înseamnă că e foarte lent, se mișcă greu și îmi vine să-l folosesc ca televizor, nu ca smart device. Dacă vreți un smart TV uitați-vă către modele din 2016 și 2017. Sunt mai rapide, meniurile funcționează bine, iar telecomanda are funcții mai bune. De asemenea, calitatea imaginii e mai bună. Cel mai important la un Smart TV e să aibă un meniu inteligent care să meargă rapid.

Avem aici o listă bună de televizoare care merită cumpărate.

Smartphone-uri sub 400 de lei sau Android 5

Veți vedea multe oferte la telefoane sub 400 de lei sau cu Android 5 Lollipop. Evitați-le. Vorbim de smartphone-uri ori foarte slabe, ori foarte vechi. Dacă un smartphone nu are un sistem de operare updatat măcar la Android 7, atunci ar trebui poate evitat. Hai, Android 6. Deși de Black Friday 2017 vor fi numeroase oferte interesante, feriți-vă de lichidări de stocuri din cauza vechimii. Un telefon cu Android 5 e blocat în timp, numeroase aplicații nu vor funcționa la fel de bine, ba chiar unele nu se vor mai deschide. Ca să nu mai vorbim de caracteristici tehnice învechite.

Ai o listă excelentă de smartphone-uri de Black Friday de la Flanco aici.

Black Friday 2017 - Căști de VR

Erau la modă acum doi ani, dar între timp acest trend a dispărut. Căștile de realitate virtuală au apărut și s-au dus mai rapid decât multe alte trenduri din industrie. Faptul că sunt greu de folosit, că nu există destul conținut pentru ele și ieftinirea lor accelerată a dus la dezinteresul utilizatorilor. În condițiile în care poți să-ți faci singur o cască de VR fără mari dificultăți, oricât de bune vor fi ofertele. Evită să cumperi căști de VR, chiar dacă ți-o cere copilul tău.

Apple Watch Series 1

Vorbim din nou de o tehnologie învechită. Primul Apple Watch nu mai e de actualitate astăzi, multe aplicații nu sunt disponibile pentru el, prețul nu e destul de scăzut cât să merite, iar dacă mai sunt magazine online care îl mai au pe stoc, evitați-l. De asemenea, se știe că era legendar de lent și nu ar trebui să vă gândiți că aveți un device de la Apple pe mână. Puteți să vă orientați spre smartwatch-uri mai de actualitate, cum ar fi Apple Watch Series 2, Samsung Gear S3, Huawei Watch, Fitbit Ionic și altele.