BLINKR este creația lui Luca Știrbăț, Călin Ungurean și a echipei Creative Motion. Este o vestă din material textil, flexibilă și ușoară, dotată cu o matriță din LED-uri inteligente care se sting și se aprind la comandă. Având în vedere că bicicliștii sunt obligați să circule pe unde circulă și mașinile, neexistând benzi speciale pentru ei, ei se pun în pericol. Vesta e menită să-i facă pe bicicliști mai vizibili în trafic, reducând riscul de accidente.

Vesta se poate prinde fie direct de spatele utilizatorului, fie de bagajul acestuia și poate fi controlat cu ajutorul unui set de butoane prinse de ghidonul bicicletei. Astfel, poți semnaliza direcția în care te îndrepți cu 50 de metri înainte. De asemenea, cu ajutorul senzorilor, BLINKR poate simți când ai pus frână sau când ai ocolit brusc o groapă, așa că va reacționa în acord cu situația.

Pe lângă rezistența la apă, acesta este ușor de strâns și aruncat în ghiozdan și simplu de încărcat, cu un cablu Micro-USB, exact ca la telefon. Bateria ar trebui să țină cel puțin pe durata unei zile întregi, deci nu ar trebui să fie probleme privind autonomia.

Versiunea finală a BLINKR ar trebui să fie disponibilă în primăvara anului 2018, iar acesta nu este singurul proiect la care au lucrat tinerii de la Creative Motion. Un alt proiect de-al lor deja finalizat este MemoriX (dezvoltat în parteneriat cu Solenoid Labs), un joc ce te ajută să îți imbunătățești abilitățile cognitive.

BLINKR costă acum 72 de euro, iar pentru 450 de euro primești un BLINKR și o bicicletă Pegas. Proiectul a strâns mai mult de 2.000 de euro, iar mai multe detalii sunt disponibile aici.

BLINKR Startarium Crowdfunding Video from Stirbat Luca on Vimeo.