Industria europeană de blockchain și criptomonede a înregistrat o serie de investiții deal-uri importante în 2018, patru dintre ele depășind 300 de milioane de dolari fiecare, scrie TNW. Acestea sunt datele prezentate în raportul ”2018 FinTech VC Investment Landscape”, realizat de Innovate Finance.

Totuși, fintech-urile sunt cele care au stârnit cel mai mult interesul investitorilor, startup-uri ca Revolut și N26 dovedindu-se a fi mai populare decât companiile de blockchain. Alternativa digitală a băncilor tradiționale a primit investiții de peste 460 de milioane de dolari în 7 deal-uri. La nivel global, fintech-urile au acumulat 36,6 miliarde de dolari de la investitorii de capital de risc. Revolut a fost unul dintre fintech-urile care s-au bucurat de apetitul investitorilor pentru acest domeniu și ar putea strânge o jumătate de miliard de dolari în 2019.

În același timp, companiile de blockchain și criptomonede au primit finanțări de aproape 175 de milioane de dolari, în 23 de deal-uri.

Topul țărilor unde s-au făcut cele mai multe investiții în fintech, în 2018, nu s-a schimbat, aici fiind clasate China (18.9 miliarde de dolari investiți în 90 de deal-uri), Statele Unite (10,6 miliarde în 1042 de deal-uri) și Marea Britanie (1,7 miliarde de dolari în 261 de deal-uri).