Oportunitate pentru copii! Îți poți trimite copilul la academia de robotică inventeaza.ro gratuit, cu ajutorul a 10 burse oferite pentru elevii de 10.

Proiectul Academia inventeaza.ro vrea să pregătească elevii de vârste diverse în tainele roboticii. Spre deosebire de școală, oferă o abordare practică a cunoștințelor. În toamna aceasta, elevii de 10 pot să primească o bursă pentru a studia gratuit.

Data limită de confirmare a locului este 17 septembrie 2017, în limita locurilor disponibile. Cursurile vor avea loc numai în Bucureşti, în perioada 25 septembrie 2017 - 18 februarie 2018.

De știut: important este să nu fi făcut vreodată un curs la Academia Inventeaza.ro, deschisă de fondatorii startup-ului DeviceHub, Cristiana Bogățeanu și Constantin Crăciun.

Citește mai mult despre Academia Inventeaza.ro aici.

Românca Ioana Matei, 26 de ani, este printre finaliștii europeni ai competiției Young Champions of the Earth, dedicată soluțiilor care vor reduce poluarea și încălzirea globală.

Ioana Matei, finalista din România, este specialistă în ecologie și antreprenoare. În 2010 și-a deschis propria afacere, numită Jovis Cosmetics, și produce săpun eco-friendly din ingrediente 100% naturale.

Ideea cu care Ioana s-a înscris în competiția Young Champions presupune fabricarea de săpunuri și detergenți din uleiul de gătit folosit. Astfel, ea speră că va crește rata de reciclare a uleiului și că va reuși să producă produse de curățat care să nu dăuneze mediului înconjurător.

Competiția va avea șase câștigători, iar premiile constau în mentorat și suma de 15.000 de dolari ca investiție de tip seed.

Citește povestea Ioanei Matei la acest link.

Incubatorul Startarium.Inc, organizat de Impact Hub, și-a anunțat cele 15 companii finaliste. Cele mai bune vor fi selectate pe 11 septembrie.

Printre finaliști se numără AlterEgo, ArgentumApp, CargoPlanning, cv30, Docav, eematico, Fruteria, Mappamonde, Mobile Academy, NutritIO, OWT Garage, ProductLead, Talent Browse, Smart EpiGenetX și Tennis Hero.

Fiecare echipă va primi 6.000 de euro, acces nelimitat la spațiul Impact Hub timp de 12 luni, un toolkit de produse, servicii și suport 100% personalizate pe nevoile specifice avute, precum și acces la o lista impresionantă de mentori, investitori, traineri și antreprenori, valoarea totală a pachetului ridicându-se astfel la 40.000 de euro.

Doar 5 startup-uri vor fi alese pentru a-și duce afacerea la nivelul următor prin participarea la programul de incubare Startarium.Inc

Vezi aici detalii despre Startarium.Inc.