Huawei a trimis la o agenție de reglementare detalii privind smartphone-ul P20 Lite, device care nu a fost încă lansat. Aceasta este o procedură necesară înainte de lansarea dispozitivului pe piață, însă are și un grad de risc. Așadar, imaginile, dar și informații despre detaliile tehnice, s-au scurs în presă. Astfel, am aflat de la gizchina.com cum va arăta dispozitivul și ce caracteristici tehnice va primi.

Huawei P20 Lite va avea un ecran de 5.84 inci, cu o rezoluție de 2280x1080 pixeli, care va avea, probabil, raportul de aspect 18:9. Ecranul are un ”breton” care conține difuzorul, camera frontală și senzori. Pe partea din spate va exista o cameră dublă și un senzor de amprentă.

Telefonul ar avea un procesor octa-core de 2.36Ghz, cu 4GB memorie RAM și 64GB memorie de stocare. P20 Lite se pare că va veni cu o cameră duală pe spate, de 16MP și, respectiv, 2MP. Dispozitivul va fi echipat cu o baterie de 2900mAh și va avea instalată, cel mai probabil, versiunea 8.0 Oreo a sistemului de operare Android,

Primele imagini arată că smartphone-ul vine în două variante de culori: negru și albastru. Totuși, în ambele cazuri, partea frontală și laterală este făcută pe negru. În plus, Huawei a decis să evidențieze un element de pe carcasă, așa că a vopsit în albastru tăvița cartelei SIM.

Între timp, potrivit gsmarena.com, Evan Blass a dezvăluit informații despre dispozitive și spune că Huawei P20 are cameră dublă pe spate, iar P20 Pro ar putea avea cameră triplă. Toate sunt aliniate vertical, în stânga.

Blass a mai spus că, în Europa, P20 Lite ar putea costa 369 de euro, P20 va fi 679 de euro, în timp ce P20 Pro ar putea ajunge la 899 de euro. Toate cele trei dispozitive, Huawei P20 Lite, P20 și P20 Pro, vor fi prezentate pe 27 martie, la Paris.