Există o mulțime de cărți de dezvoltare personală - unele se concentrează pe aspecte legate de business, în timp ce altele urmăresc mai mult dezvoltarea emoțională și sănătatea mentală.

Găsești mai jos o listă scurtă cu recomandări de cărți pentru dezvoltare personală care să aibă impact pe ambele planuri, personal și profesional.

Eat That Frog!: 21 Great Ways to Stop Procrastinating and Get More Done in Less Time, de Brian Tracy

Niciodată nu avem suficient timp pentru lucrurile de pe listă și nici nu va fi niciodată. Dar oamenii de succes nu încearcă să facă totul. Ei învață să se concentreze asupra celor mai importante sarcini și să se asigure că sunt îndeplinite. Titlul cărții este inspirat dintr-o zicală care spune că, dacă primul lucru pe care îl faci în fiecare dimineață este să mănânci o broască vie, vei avea satisfacția de a ști că acesta a fost cel mai rău lucru care ți se putea întâmpla în acea zi. Este o metaforă pentru îndeplinirea celei mai dificile sarcini - dar și cea care poate avea cel mai mare impact pozitiv asupra vieții tale. Cumpără cartea de aici.

The 7 Habits of Highly Effective People, de Stephen R. Covey

Cartea prezintă o abordare centrată pe principii pentru rezolvarea problemelor personale și profesionale. Covey dezvăluie o cale pas cu pas pentru a trăi cu integritate, corectitudine, onestitate și demnitate umană - principii care ne dau siguranța de a ne adapta la schimbare și înțelepciunea și puterea de a profita de oportunitățile pe care le schimbarea le creează. O găsești aici.

How to Win Friends and Influence People, de Dale Carnegie

Milioane de oameni din întreaga lume și-au îmbunătățit viața pe baza învățăturilor lui Dale Carnegie. În cartea sa, el oferă sfaturi practice și tehnici, într-un stil conversațional, despre cum să ieși dintr-o rutină mentală și să îți faci o viață mai plină de satisfacții. Carnegie te învață cum să îți faci prieteni rapid și ușor, să îți crești popularitatea, să convingi oamenii să îți urmeze modul de gândire, să fii un vorbitor mai bun și cum să atragi clienți. O găsești aici.

Awaken the Giant Within: How to Take Immediate Control of Your Mental, Emotional, Physical & Financial Destiny!, de Tony Robbins

Tony Robbins, unul dintre liderii în știința performanțelor, îți prezintă cele mai eficiente strategii și tehnici pentru a-ți stăpâni emoțiile, corpul, relațiile, finanțele și viața. Cunoscut expert în psihologia schimbării, Robbins oferă un program pas cu pas care te va învăța lecțiile fundamentale ale autogestionării, care îți vor permite să îți descoperi scopul adevărat, să îți controlezi viața și să valorifici forțele care îți conturează destinul. Comandă cartea de aici.