La Demo Day Cluj-Napoca au fost prezente echipele selectate în cadrul primei etape de selecție din acest program, respectiv Hackathon-ul din Cluj-Napoca, desfășurat în 11-12 martie 2017.

Pentru direcția Smart City susținută de Orange, echipa Softschool oferă o soluție completă de management educațional care conectează elevii, autoritățile, părinții și angajatorii și răspunde nevoilor lor specifice de informare și comunicare. Platforma Softschool este structurată în 4 module principale destinate activităților specifice instituțiilor de învățământ. Principalele servicii oferite prin modulele softschool.ro pentru părinți sunt următoarele: orarul elevilor, posibilitatea vizualizării online a notelor și a absențelor, notificări prin e-mail, cât și prin SMS cu situația școlară, grafice cu evoluția elevului, notificări în timp real către părinți prin e-mail și SMS. Pentru cadrele didactice, serviciile oferite includ un generator de orar școlar, rapoarte școlare de orice tip, pentru uz intern sau pentru inspectorat, situații școlare în timp real.

Pentru direcția de Agriculture, echipa BeeByte aduce tehnologia în apicultură oferind soluții hardware și software pentru monitorizarea stupilor și a condițiilor de mediu. Aplicația ajută apicultorii să colecteze date, să le analizeze și să comunice între ei pentru a-și optimiza activitatea și a preveni problemele. BeeByte se adresează mai ales fermelor apicole foarte mari și dă posibilitatea managerilor de stupină să acționeze pro-activ. Nu există pe piață o altă soluție care să integreze toate funcționalitățile pe care le oferă aplicația, iar un alt avantaj competitiv al produsului îl reprezintă gradul foarte ridicat de accesibilitate al interfeței cu utilizatorul. Produsul pentru stupine medii și mijlocii este în stadiu finalizat, iar cel pentru stupine mari este în curs de dezvoltare.

Pe directia de Health&Lifestyle, EyeSight aduce o soluție inovativă pentru tratamentul ambliopiei și al strabismului prin intermediul realității virtuale. În prezent, tratamentul acestei afecțiuni se face prin intermediul televizoarelor 3D și al unor sisteme de control a mișcării. Produsul EyeSight propune o soluție mai interactivă și mai stimulantă, similară unei experiențe de gaming. Față de alte soluții de pe piață, produsul este mai versatil – ocupă mai puțin spațiu, este prietenos cu copiii și scade numărul de efecte adverse ale tratamentelor actuale.

În cadrul semifinalelor Demo Day București vor urca pe scenă cele mai bune echipe dintre cele 63 selectate în programul de mentorat de trei luni în luna martie 2017, ca urmare a Hackathoanelor Innovation Labs din cele 6 centre universitare. După o primă rundă de demonstrații tehnice și prezentări de produs, 16 echipe vor intra în finala Demo Day, urmând să fie alese echipele câștigătoare Innovation Labs 2017.

Vezi aici echipele câștigătoare ale hackathoanelor:

Sibienii care vin la București la Innovation Labs 2017 Demo Day

Care sunt echipele din Iași și Timișoara care vor veni la București la Innovation Labs 2017 Demo Day

Primul Innovation Labs de la Alba Iulia - proiectele câștigătoare

Innovation Labs 2017 a anunțat cei nouă câștigători ai Hackathonului din Cluj-Napoca

Innovation Labs 2017 a anunțat cei opt câștigători ai Hackathonului din Sibiu

Innovation Labs 2017 a anunțat cei nouă câștigători ai Hackathonului din Iași

Innovation Labs 2017 a anunțat cei nouă câștigători ai Hackathonului din Timișoara

Cele mai bune 24 de proiecte de la Innovation Labs 2017 București