Instant Factoring, prima platformă fintech de online factoring din România, a câștigat premiul cel mare și premiul dedicat industriei fintech în finala Central European Start-up Awards România 2018: Cel mai bun start-up al anului și Cel mai bun start-up fintech.

”Suntem extrem de fericiți de câștigarea acestui concurs. Ne arată că eforturile noastre de a contribui la crearea unui mediu de afaceri sănatos și sustenabil în România, prin acordarea de finanțare in maxim 24 de ore companiilor mici, au un ecou pozitiv ce ne încurajează să luptăm mai departe”, a declarat Elisa Rusu, CEO si Co-Founder Instant Factoring.

Instant Factoring s-a lansat pe piață în urmă cu 6 luni și în acest timp scurt a finanțat peste 50 de companii mici românești, procesând pana în prezent peste 1000 de facturi cu o valoare de peste 1,2 milioane euro.

Platforma digitală de micro-factoring a dezvoltat cel mai simplu și rapid flux de finanțare a facturilor din România. Prin crearea unui cont în platforma instantfactoring.com, proces ce durează 3 minute, clientul își încarcă factura sau facturile (în format .pdf sau .jpeg) aflate în termenul de plată, și în două ore primeste răspunsul pozitiv sau negativ asupra finanțării. În caz pozitiv, banii sunt virați în contul său în 24 de ore. Se finanțează cu preponderență facturi de până la 15.000 lei, contra unui comision mediu lunar de 3% din valoarea totală a facturii.

Central European Startup Awards este unul dintre cele mai importante evenimente din regiune dedicate startup-urilor. Competiția cuprinde atât o etapă locală în fiecare din cele 10 țări participante din Europa Centrală și de Est, cât și una regională și una globală. Perioada de nominalizări a fost deschisă până pe data de 15 iunie.

Pentru următoarea etapă a acestei competiții au fost aleși câte 5 finaliști/categorie, numele acestora fiind supus votului public pentru a determina cine va merge mai departe către faza regională.

După etapa de nominalizare publică și selecția făcută de ambasadorii competiției, Cătălin Teniță (Zelist Monitor), Mircea Vădan (Cluj Startups), Cristi Bârlădeanu (ThinkOut), Adrian Pică (Cowork Timișoara) și Valerica Dragomir (ANIS), 48 startup-uri au ajuns în etapa de vot public și jurizare. Votul public a fost deschis până pe 31 august.

În această competiție au putut participa startup-uri cu o vechime de maximum 5 ani, care dezvoltă produse/servicii de tip software sau hardware. Nominalizările au putut fi făcute de orice persoană, gratuit, pentru una dintre cele 14 categorii ale competiției.

Iată care sunt câștigătorii finalei din România a Central European Startup Awards 2018.

Vezi aici toate nominalizările pentru finala din România a CESA 2018.

Central European Start-up Awards este una dintre cele mai importante competiții din regiune dedicate start-up-urilor, având ca țări participante: Austria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România, Bulgaria, Serbia, Croația, Slovenia și Ungaria. Competiția acordă recunoaștere, celebrează și conectează rețeaua start-up-urilor din Europa Centrală și de Est. Pe lângă faptul că are o desfășurare regională, evenimentul are și o componentă cross-sectorial, aducând împreună start-up-urile și investitorii.

Concursul are 14 categorii, se desfășoară în trei etape, una locală pentru fiecare dintre cele zece țări participante, una regională și cea finală care are loc la nivel global. Etapa globală, Global Startup Awards, va fi prezentă în peste 60 de țări pe 3 continente și se va desfășura la finalul anului 2018 în China.