România a primit două premii în cadrul competiției regionale din acest an. Astfel, Techcelerator a primit premiul pentru Cel mai bun program de accelerare, în timp ce Druid a fost recompensat cu premiul Startup-ul anului.

De altfel, Druid a câștigat premiul de Startup-ul anului și în cadrul Galei ANIS, care a avut loc în luna februarie.

Druid este un startup creat în 2018 de Liviu Drăgan, fondatorul Total Soft, o companie pe care a vândut-o în 2016, și dezvoltă soluții de inteligență artificială.

În prezent, chatbot-ul dezvoltat de Druid, în esență un asistent virtual inteligent, este integrat în cadrul Băncii Transilvania. Încă din luna octombrie a anului trecut, o platformă integrată de RPA (robotic process automation) a UiPath și chatbot-ul creart de Druid este folosită în cadrul BT.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Datorită parteneriatului strategic cu GapMinder Venture Partners sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech.

Central European Startup Awards (CESA) este o competiție desfășurată în 10 țări - Austria, Polonia, Cehia, Slovacia, România, Bulgaria, Serbia, Croația, Slovenia și Ungaria - și se adresează startup-urilor ale căror produse sau servicii se bazează pe soluții tehnologice inovatoare.

Iată care a fost lista câștigătorilor finalei locale cadrul competiției CESA 2019.

Competiția pune în centrul atenției antreprenorii și startup-urile care contribuie la progres, care propun schimbări și soluții, care se diferențiază prin impact, creștere și inovație.

Categoriile pentru care au putut fi făcute nominalizări în acest an acoperă industriile tech (de la fintech la AI la health tech, blockchain, smart city, best acclerator, best social impact startup, IoT), dar și categorii adresate altor tipuri de jucători din piață (spații de coworking, investitori, acceleratoare sau female role models).

Câștigătorii finalei regionale CESA 2019

Startup of the Year

Druid

People's Choice

Develiot

Best Newcomer

TrustChain

Best Accelerator/Incubator Program

Techcelerator

Investor of the Year

LAUNCHub Ventures

Best AI/Machine Learning Startup

Emplocity

Female Role Model of the Year

Tanja Sternbauer

Best Coworking Space

Impact Hub Praha

Best Blockchain Startup

Bethereum

Best Fintech Startup

Spendee

Best Smart City Solution Startup

Parkl

Best Social Impact Startup

I Rise mechanics

Best Software Development Partner

Gecko Dynamics

Best Health Tech Startup

SignAll

Best IoT Startup

Neuron soundware

Founder of the Year

Ivan Jelusic

Digital Nomad / Freedompreneur of the Year

Petra Fuerst