În esență, colaborarea dintre cele două startup-uri românești va permite integrarea soluțiilor biometrice în cadrul platformei Elrond, eliminând din temerile în ceea ce privește securitatea platformelor blockchain.

Elrond este o companie IT cu know-how românesc care dezvoltă o nouă platformă blockchain, scalabilă și mai eficientă, cu taxe neglijabile și o procesare a tranzacțiilor în doar câteva secunde. Condusă de Beniamin Mincu, compania a fost înființată la sfârșitul lui 2017 și s-a lansat în ecosistemul cripto în trimestrul 2 al anului 2018 ca proiect self funded.

Recent, Elrond Network a reușit să atragă o investiție de 1,9 milioane de dolari de la Binance Labs, Electric Capital, NGC Partners, Maven 11 și Authorito Capital. Runda de investiție a inclus participarea unor angeli investori din Marea Britanie, India, Asia și Uniunea Europeană.

În prezent, Elrond lucrează la implementarea unui nou mecanism denumit Adaptive State Sharding. Acesta permite scalabilitatea liniară când mai multe noduri se alătură rețelei prin paralelizarea procesării tranzacțiilor. În decembrie 2018, Elrond a încheiat un parteneriat cu procesorul de plăți Netopia pentru integrarea tokenului ERD în sistemul de plăți online.

La finalul lunii ianuarie a acestui an, TypingDNA a primit 1,5 milioane de dolari de la fondul GapMinder Venture Partners și de la alți parteneri din Statele Unite și Marea Britanie. La rundă a participat și Gecad Ventures, care i-a finanțat în prealabil. De asemenea, printre investitori se află și membri ai echipei UiPath, primul unicorn românesc.

TypingDNA oferă soluții suplimentare de securitate folosindu-se de amprenta biometrică a tastatului. Adică analizează modul unic în care fiecare dintre noi scriem la tastatură pentru a ne crea o identitate care să înlocuiască parolele, de exemplu.