Cei 12 fondatori și-au susținut pitchul în fața unui panel de finanțatori în cadrul evenimentului Demo Day, în data de 1 octombrie la Commons Unirii, pentru șansa de a primi investiție și a ajunge la nivelul urmator.

Evenimentul s-a încheiat cu trei câstigatori: RepsMate, Ality și CleverEver. Despre CleverEver, platforma care ajută copiii să învețe prin joacă, puteți afla mai multe amănunte din acest material.

Juriul a fost format din reprezentanții celor mai cunoscute instituții de finanțare pentru startupuri: Dan Mihăescu fondator Gap Minder, Alexandru Bogdan, CEO al RocaX, Mălin Ștefănescu - președintele Techangels, Andrei Dudoiu - fondator si CEO Seedblink și Laura Coman din partea Băncii Transilvania.

Commons Accel - finaliștii cohortei cu numărul 2

Flavian Popescu - ALITY

Descriere:

Ality este o aplicație inteligentă care foloseste tehnologia pentru a dematerializa interactiunea dintre organizator si participant. Ajuta organizatorii sa creeze invitații digitale personalizate iar pe baza răspunsurilor primite, creăm statistici care vor ajuta organizatorii să-și aranjeze omanenii la mese, să le ofere un loc de cazare sau chiar să le cunoască preferințele alimentare. Pe durata evenimentului, oferim o mulțime de avantaje.

O funcție inteligentă de smart check-in la sosirea oaspeților, care îi va ajuta să găsească drumul către masă minimizand astfel timpii de asteptare. În cadrul evenimentului oferim un feed pentru a partaja mesaje, imagini sau filmari (precum un Facebook al evenimentului dvs.). La finalul evenimentului oferim posibilitatea publicare a pozelor si filmarilor, astfel încât toți participantii să aiba acces la ele.

De asemenea in urma discutiilor cu firmele de event planning am identificat o nou oportunitate in piata si am dezvoltat modulul de face recognition. Poate va intrebati cum functioneaza? Totul este foarte simplu, ajungi la eveniment scanezi un cod QR, faci un selfie, lasi adresa de email iar toate pozele cu tine de la eveniment le vei primi pe mail in cel mai scurt timp.

Echipa: Flavian Popescu – CEO, Andrei Stanescu – CTO, Mircea Matei – CIO

Investiție: 50.000 euro (dezvoltare solutie, sales, comunicare)

Andrei Radoi - DriveGrade

Descriere:

DriveGrade își dorește să fie prima platformă românească care evaluează comportamentul rutier și oferă beneficii și statistici relevante. Misiunea companiei este de a încuraja prudența la volan și de a forma o comunitate de șoferi de nota 10. Vei avea la dispoziție o aplicație transparentă și ușor de folosit, cu note de la 1 la 10, pe care o vei putea descărca în curând de pe AppStore și Google Play. Folosește aplicația, condu cât mai atent și vei primi bonusuri de la colaboratorii noștri!

DriveGrade este aici să deservească șoferii, flotele auto, companiile de ridesharing și pe oricine vrea să încurajeze un condus prudent. În viitor DriveGrade își dorește să devină partenerul asigurătorilor locali și să colaboreze cu ei în vederea creării unor oferte custom made pentru șoferii care folosesc aplicația. Prin platforma noastră vei reuși să te încadrezi într-un profil de risc redus pentru firmele de asigurări. Astfel vei putea avea acces la cea mai bună oferta de asigurări. De partea cealaltă, asigurătorii pot înțelege evoluția riscului prin datele pe care le colectăm de la toți șoferii înscriși în platforma. DriveGrade poate deasemenea să faciliteze rularea de campanii de marketing targetate pe și intervale orale zone cu risc scăzut de accident sau profile de condus cu grad de risc scăzut.

Media: https://www.drivegrade.eu

Investiție: Luna 1 – 6 – 35000 EURO – dezvoltarea functionalităților ulterioare ale aplicației și dashboard-uri colaboratori – 3% Luna 7 – 18 – 80000 EURO – susținerea procesului de vânzare și timpul necesar extinderii colaborărilor existente – 9%, O singura etapă – Luna 1 – 18 – 115000 euro – 15%, Mentor – Sparring & Committed partner for lift off.

Emi Kovacs – Emi

Descriere

Produsele noastre au fost concepute pentru toți cei care vor să scape de grija meselor, învățând să gătească sănătos, cu un minim de efort. Oferim clienților sprijin în a alege cele mai bune ingrediente pentru pregătirea unor gustări și deserturi sănătoase în casă. Rețetele au fost create pentru cei care doresc să își satisfacă nevoia de dulce fără să își pună în pericol sănătatea sau silueta, câteva dintre ele fiind portivite și diabeticilor sau persoanelor cu intoleranță la lactoză sau gluten. De asemenea, din dorința de a reduce consumul în exces al zahărului, în rândul copiilor, am creat câteva kit-uri speciale care includ și materiale distractive și educative. Rețeta propusă poate fi accesată, în mod rapid, prin intermediul unui cod QR, afișat pe kit-ul cu produse.

Media: www.emikovacs.com

Alex Chiriță - Mooshee

Descriere:

Știm cât de complicat este să te gândești la mesele zilnice în timpul diversificării. Ce alimente ai introdus? Ce poți introduce săptămâna aceasta? Cum eviți alergenii? Ce i-ai dat săptămâna trecută? Mooshee îți sare în ajutor: plan săptămânal cu cele mai potrivite rețete pentru micuțul tău. În plus, poți genera și trimite lista cu ingrediente mai departe, oricui te poate ajuta cu cumpărăturile.

Rețetele Mooshee sunt atent selectate de nutriționiști cu experiență, iar algoritmul Mooshee îți propune cele mai bune rețete. Vârsta, istoricul de preferințe, diversitatea de nutrienți sau introducerea texturilor noi sunt doar o parte din lucrurile pe care Mooshee le ia în calcul în fiecare zi. Mai mult, aplicația ține cont de situații speciale: alergii cunoscute, carențe sau eventuale recomandări medicale. Totul pentru ca micuțul tău să crească sănătos și fericit.

Echipa: Alex Chiriță – Fondator, Cristian Vasile – Development, Marius Popescu – Branding / Marketing, Lucian Vlaicu - Angel-Investitor / Advisor Project Management, Daniel Zoltner – Angel-Investitor / Network Medical B2B, Razvan Ziemba - Mentor

Media: https://mooshee.app/ro/home/

Investitie: Avem asigurat necesarul de resurse pentru a dezvolta un produs final si avem nevoie de un partener cu experienta in scalare produse digital B2C. Estimăm o nevoie de aproximativ 100.000 euro.

Octavia Maria Pasc - VeganBite

Descriere

VeganBite este un brand vegan ce își dorește sa puna accent pe zona de proaspăt, sănătos, sustenabil și la îndemână. Cum? Creând meal prep-uri vegane bine proportionate din punct de vedere nutrițional si baby friendly, disponibile atat in locatia proprie drive thru cat si in fresh corner-uri amplasate în holurile companiilor și clădirilor de birouri, cât mai aproape de consumatori. De la mic-dejun, pranz si cina, la deserturi sau junk-food, VeganBite ofera cele mai gustoase preparate, disponibile si in varianta kids menu. Mai mult decât atât, ne dorim sa educam oamenii dar și sa promovam stilul de viața vegan.

Echipa: Octavia Pasc – Founder, Izabella Biro – CTO

Media: @VeganBite.ro (Facebook/Instagram), https://veganbiteromania.wordpress.com

Investiție: 150.000 euro - Noi am strâns deja o parte din bani și vom demara procesul de obținere de fonduri europene. Totuși, pentru că suntem la început de drum, avem nevoie de susținere. Mai mult decât susținerea financiară, vrem să primim în echipa noastră mentori ce își doresc să ne ofere suport moral și să ne împărtășească din experiență proprie.

Alin Rosca - RepsMate

Descriere:

RepsMate este un startup care dezvoltă un software ce integrează Inteligența Artificială pentru deteminarea nevoilor și comportamentul clienților dar și pentru îndrumarea reprezentanților pe parcursul discuțiilor, oferind vizibilitate supervisorilor și managerilor. RepsMate folosește tehnologii precum Speech & Sentiment Analytics, Contextual Real-Time Guidance, Live Sentiment Assistance, Customer Psychological Profiling și Automatic Scripts Customization pentru a crea un mediu interactiv care să susțină reprezentanții pe parcursul discuțiilor, pentru a le crește eficiența și satisfacția clienților.

Investiție: Parteneri și clienți unde să testăm și să antrenăm modulul de inteligență artificială. €150,000 pentru a dezvoltă echipa de programatori și pentru a pune în aplicare strategia de penetrare a pieței.

Sergiu Bungardean - Stride

Descriere:

Stride este o platformă care permite conectarea conturilor bancare ale companiei pentru a avea o evidență detaliată a tranzacțiilor și un management mai bun al cash flow-ului.

Antreprenorii au acces în timp real la datele financiare ale companiei, pot crea previziuni în funcție de diferite scenarii și pot planifica plăti pentru a anticipa evoluția fluxului de numerar. Îi ajutăm astfel să salveze timp, să facă mai puțină muncă manuală și să evite erorile umane.

Echipa: Sergiu Bungardean – CEO, Robert Biro – CTO

Media: https://www.getstride.io

Investiție: 50.000 euro

Mihai Tucan – Creative Meetings

Descriere:

Creative Meetings este oferită gratuit la link meet.creative-ones.com unde, practic, oricine poate intra să își creeze un link de conferință securizat, discutând nelimitat și gratuit prin intermediul acesteia.

Creative Meetings este similară Zoom, chiar cu unele avantaje suplimentare. Zoom este o afacere de zeci de miliarde de dolari, iar Creative Meetings are exact aceleași funcționalități, chiar mai mult decât atât și este lansată în special pentru piața din România.

Creative Ones, prin echipa noastră de dezvoltare integrează funcționalitățile aplicației tocmai lansate în alte aplicații precum: Aplicații de video consultații medicale, Video consultanță prin avocați, consultanți, etc. Aplicații pentru școală la distanță, incclusiv pentru școli private, etc.

Aplicația oferă conexiune privată, criptată. De asemenea, în cazul aplicațiilor precum cele prezentate mai sus (ex. Școală la distanță) conexiunea elevului / elevilor autorizați să o utilizeze cu profesorul de asemenea autorizat, se realizează pe baz de cod token, astfel încât doar respectivii pot intră în conferință logați în conturile aferente aplicației.

Vlad Stoica – Pocket Dr.

Descriere

Pocket Dr. este o platformă online de consultații medicale. Pocket Dr. oferă un mediu digital confortabil pentru interacțiunile medicale ce nu necesită prezență fizică la cabinet, facilitând accesul către o bază extinsă de specialiști oricui accesează platforma și își creează un cont. În contextul COVID-19 și repercusiunilor pandemiei, digitalizarea serviciilor medicale reprezintă un starting point excelent în evoluția medicinei de prevenție și a urgențelor minore.

În interiorul platformei, medicii își pot crea singuri cont, pot organiza programări și își pot seta tariful per consultație. Pacienții sau potențialii pacienți își pot alege singuri specialiștii de la care au nevoie de sfaturi, își pot seta individual orele de consultație și pot încărca documentele necesare pentru consultații.

Fiecare specialist care dorește să se înscrie în platformă pentru a oferi sfaturi medicale trebuie să prezinte dovada studiilor și competențelor, astfel că potențialii pacienți vor întâlni doar medici certificați.

Platforma este HIPPA/GDPR Compliant și securizată, consultațiile fiind 100% confidențiale.

Echipa: Vlad Adrian Stoica, Diana Dalimon, Alexandra Ion

Investitie: 150.000 euro

Andrei Zafiu – Shootage

Descriere

De-a lungul vieții, fiecare dintre noi avem nevoie de un fotograf bun, pe care să îl găsim repede.

Shootage este platforma pe care utilizatorii vor putea găsi cu minimul de efort fotografi profesioniști specializați pe tipuri de fotografie (portret, produs, evenimente business, evenimente personale).

Identificarea fotografilor va putea fi făcută și pe orașe sau în funcție de bugetul disponibil al clientului, aplicația Shootage având ca obiectiv principal conectarea cât mai ușoară a clientului final cu fotograful potrivit proiectului său.

Investiție: 65.000 euro in Q1 din 2021

Andrei Muntean – WOCOO

Descriere

De la începutul timpului, oamenii se adunau în jurul focul sa împărtășească povestiri cu comunitatea lor. Astăzi, comunitățile au crescut, însă modelul de azi de împărtășire a povestirilor modern – filmele – funcționează unidirecțional de la unul la mai mulți. Nu este folosită puterea comunității de a răspândi povestea decât in mod limitat prin încurcătura de conținut de toate felurile de pe Facebook.

WOCOO reintroduce umanitatea in răspândirea povestirilor modern – filmele. WOCOO își propune să ofere acces gratuit si legal la content video produs profesional (filme, seriale, Tv-show-uri, etc.) publicului din întreaga lume. Acest tel nu poate fi atins decât printr-o rețea sociala modernă, susținuta prin publicitate.

WOCOO folosește un model de business bazat pe share-in-revenue: înainte de vizionarea unui film, se difuzează circa 2 minute de publicitate. Venitul realizat astfel, se împarte intre deținătorul de drepturi si WOCOO. Publicitatea va fi doar înainte de film, nu va întrerupe filmul.

Deținătorilor de drepturi, WOCOO le propune cel mai bun return din piață. De asemenea, cu munca similară ca pe Facebook, creatorii de filme si deținătorii de drepturi își vor putea crește publicul, vor putea primi rapoarte despre cine se uita la filmele lor, si vor putea folosi orice informație primesc de la noi, pentru a-și vinde creațiileși pe alte canale.

Echipa: Andrei Muntean – Founder & Managing Partner, Andrei Grosaru – CTO , Chris Smith – Content Acquisition Advisor Iva Rakocevic – Investor Relations

Investiție: € 100.000 – preseed, € 300.000 - seed – 3 luni mai tarziu

Daniel Tilă – CleverEver

Descriere:

CleverEver este un joc mobile care ajută copii să citească mai mult! Este un joc care nu se bazează pe competitivitate și care încurajează copiii să greșească, să-și asume diferite identități, să creeze echipe și să învețe împreună folosind mecanici din industria jocurilor și tehnici de poveste.

Echipa: Daniel Tilă – Technical & Product, Alexandra Dumitrescu – Business development, Delia Paceagiu – Advisor

Investiție: 80.000 euro

Commons Accel, program coordonat de Diana Ciobănete, a fost fondat cu un an în urma de Matei Dumitrescu din dorința de a educa din ce în ce mai mulți antreprenori aflați la început de drum! Printre cei mai implicați mentori care au contribuit la dezvoltarea startup-urilor din program se află Dragoș Nicolaescu, Peter Barta, Cristina Daianu, Mihai Rotaru, Mihaela Mitroi sau Mihai Guran, acesta din urma devenind chiar și co-fondator pentru startupul câștigător, RepsMate.

Acum echipa Commons Accel se pregătește de lansarea celei de-a treia Cohorte si așteaptă să primeasca aplicații pe https://commonsaccel.ro și să înceapă pregătirea următoarelor cele mai promițătoare startup-uri din România. Mai multe detalii despre echipele acceptate în cohorta cu numărul 2 puteți citi aici.