Automation Pill încurajează firmele din România să opteze pentru transformarea digitală prin implementarea tehnologiei RPA (Robotic Process Automation), pentru automatizarea sarcinilor migăloase și repetitive, care consumă timp, și pentru a reduce costurile.

Companiile care sunt interesați să beneficieze de acest program, sunt rugate să completeze formularul dedicat de pe website-ul Automation Pill și vor fi contactați pentru o sesiune gratuită de consultanță în vederea implementării programului de automatizare.

“Perioada de criză a venit cu noi provocări, unele industrii având foarte mult de suferit, cum ar fi turismul, HoReCa, industria de retail și mulți alții. Astfel, vrem să ajutăm cu cât putem mediul de business românesc și ne propunem ca în următoarea perioadă să oferim roboți gratuit firmelor pentru a le degreva de task-urile repetitive care se întâmplă zilnic, astfel încât să se poată concentra în perioada următoare pe revenirea din criză și dezvoltarea business-ului în contextul actual.”, a declarat Daniel Tilă, cofondator Automation Pill.

“Ne aflăm într-o criză globală și trebuie să acționăm corespunzător. RPA a dovedit că asigură o mai mare eficiență a proceselor, productivitate, dar și acuratețe, cu mult înainte de criza cauzată de Coronavirus, dar, odată cu situația cauzată de pandemie, automatizarea sarcinilor critice care consumă mult timp în cadrul companiilor, poate fi vitală pentru supraviețuire.”, a adăugat Daniel Tilă.

Echipa Automation Pill lucrează împreună cu firmele din România pentru automatizarea proceselor esențiale, îmbunătățind simplu și rapid eficiența operațională, experiența clienților și chiar menținând continuitatea afacerii.

Rezultatele unui proces eficient RPA pot include reduceri substanțiale de costuri, productivitate crescută și alte beneficii strategice, oferind companiilor un avantaj competitiv semnificativ. Dar procesul poate prezenta și provocări, cum ar fi schimbarea culturii companiei, redistribuirea și formarea angajaților și chiar regândirea modelelor de business.

“Angajații nu realizează ce înseamnă aceste procese repetitive, întrucât sunt deja întipărite în rutina lor zilnică. Sunt cateva elemente simple care definesc un astfel de proces și dacă merită automatizat. Automatizările pot fi extrem de benefice în foarte multe companii, însă majoritatea angajaților sau managerilor se tem că robotul complică lucrurile. În realitate, lucrurile stau la polul opus, de aceea în următoarea perioadă, ne propunem să realizăm și o serie de workshop-uri și training-uri, pentru a ajuta companiile să devină mai conștiente de aceste beneficii.”, a explicat Daniel Tilă.

RPA oferă îmbunătățiri dramatice în ceea ce privește creșterea productivității în procesarea tranzacțiilor, înlocuind resursa umană de la sarcini recurente și repetitive. Astfel, tehnologia RPA poate fi aplicată într-o gamă largă de industrii, Automation Pill furnizând soluții pentru companii din retail, fintech, medical și multe altele.

Robotizarea proceselor constă în implementare unei tehnologii care permite companiilor să configureze programe informatice sau chiar un "robot" pentru captarea și interpretarea aplicațiilor existente în vederea procesării unei tranzacții, a manipulării datelor sau declanșarea unor decizii și comunicarea cu alte sisteme digitale.