În următoarea lună, zilnic, echipele din peste 20 de restaurante din București vor găti în semn de solidaritate cu cadrele medicale.

Comunitatea acestora este completată de echipele Carrefour România, care asigură donația tuturor alimentelor necesare pentru meniurile calde ale personalului de la Spitalul Colentina, colectarea și livrarea meniurilor, echipa Microgreens care livrează restaurantelor mini verdețuri și legume, echipa BioDeck, care oferă toate ambalajele bio, echipa Ernst & Young România, care susține logistica demersului și inițiatorii, Gault & Millau România, care coordonează procesul.

Gault & Millau și-a deschis platforma online la începutul pandemiei pentru a primi cât mai multe restaurante ca să treacă peste această perioadă grea pentru industria HoReCa.

"Vremurile acestea vor fi depășite cu bine dacă rămânem împreună, chiar și de la distanță. Fiecare dintre noi trebuie să facă ceva pentru a-i susține pe cei aflați în linia întâi în lupta cu Covid-19. Noi am înțeles imediat dorința de a sprijini a bucătarilor din comunitatea noastră extinsă de restaurante și am demarat eforturi de organizare, coordonare și cooptare de parteneri pentru a oferi mâncare gătită, cu gust. Am găsit în Carrefour suportul de care aveam nevoie pentru a pune la punct toate detaliile, iar ajutorul celorlalți parteneri nu a întârziat să apară, fiecare contribuind în mod esențial pentru bunul mers al proiectului", au spus Raluca Hrițcu și Ștefan Mortici, Country Managers, Gault & Millau România.

Proiectul, o inițiativă Gault & Millau, Carrefour, Ernst & Young România, Biodeck și Microgreens beneficiază de implicarea a peste 20 de restaurante din capitală care, pe parcursul următoarei luni, își oferă infrastructura și priceperea, pentru a pregăti zilnic meniuri calde pentru Spitalul Colentina: Amvrosia Restaurant Grecesc, Anika, Atelierul de Tarte, Bacania Veche - The Charity Shop, Coclinta Brasserie, DaDa Restaurant, Grupul City Grill, Fratellini Grup prin Fratellini Bistro, Isoletta, J'ai Bistrot, KAIAMO, M.A.T, Mahala, MAIZE farm to table, Mesogios Seafood Primaverii, Noeme - former GUXT, NOUA. bucătărie românească, Pasterra / La Bottega Del Tartufo, Rocca by The Jar, Sardin, Taj Indian Restaurant, the ARTIST, Voilà, le Bistrot, Zexe Braserie, Zexe Zahana, JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Este o rețea de restaurante ce poate fi extinsă și a cărei configurare oferă proiectului sustenabilitate pe termen lung, dacă acest lucru se va dovedi necesar.